Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme En kolay 10 zayıflama önerisi, Tembeller için 10 zayıflama önerisi
        1

        1 – Egzersizi bir iş olarak değil, tedavi, sağlığınız için bir gereklilik olarak görün. Yaptığınız herhangi bir şey, sıkıcı bir günlük rutine dönüşmüşse ondan uzaklaşmak isteyeceksinizdir. İyisi mi egzersizi, gün içinde kendinize ayırdığınız özel bir saat olarak düşünün ve o bir saat içinde keyfinizce hareket edin.

        2

        2- Her karbonhidratı öcü ilan etmeyin. Elbette her gün bir koca paket cips yiyerek zayıflayamazsınız ama diyetinize dikkat ettiğiniz zamanlarda kendinizi dondurma gibi masum bir tatlıyla ödüllendirebilirsiniz.

        3

        3- Kendinizi motive edecek bir hedef bulun. Hiçbir şey yapmazsanız vücudunuzda incelme ya da bir sıkılaşma göremezsiniz. Egzersizi kendiniz için cazip hale getirmenin en etkili yolu bir yarışa yazılmak ve onun için hazırlanmak olabilir. Ya da arkadaşlarınızla egzersiz günü organizasyonları yaparak sizi spor yapmaya iten bir güç yaratabilirsiniz.

        4

        4- Moraliniz bozuksa ya da depresyondaysanız buzdolabından başınızı çıkarmanız pek kolay olmayabilir. Hadi, kendinizi bu durumdan kurtarabilirsiniz. Çıkın şu mutfaktan! Açık havada yürüyün. Bu, küçük bir adımmış gibi görünse de duygusal açlığınızı yemek yiyerek geçirme alışkanlığınızı engeller.

        5

        5- Kendinizi yağdan tamamen mahrum etmeyin. Çünkü bazı yağlar iyi yağlardır, unutmayın! Sağlıklı yağlardan bir miktar tüketmek, size kendinizi iyi hissettirecektir. Hem, diyetin o kadar da yavan bir seçim olmadığını anlamanızı da sağlar.

        6

        6- Dikkat, bölük görev başına! Toplayın bölüğü, hedefe birlikte koşun. Yalnızken canınız spor yapmak istemiyorsa arkadaşlarınızın motivasyon gücünden yararlanın.

        7

        7- Vücudumuz aslında korkunç şekilde suya hasretken nasıl da kahve içiyoruz, abur cubur yiyoruz! Siz siz olun, açlık hissettiğinizde hemen yiyecek bir şeyler aramadan önce bir bardak su için. O açlık sandığınız şey, aslında susuzluktan olabilir. Suyla kendinizi tok hissedersiniz.

        8

        8- Spor salonuna gitmek için çok mu meşgulsünüz? Öyleyse çocuğunuzla açık havada oyun oynamaya ne dersiniz? Çocuklarınızı parkta birlikte oyun oynayarak ödüllendirin, televizyon izlemesine müsaade ederek değil. Bu arada kendinize de fiziksel aktivite imkanı yaratmış olacaksınız. Bir taşla iki kuş!

        9

        9- Çocuklarınız için de kendiniz için de evde sağlıklı atıştırmalık bulundurmak önemli. Küçükler abur cubur diye söylenmeye başladıklarında hemen önlerine sürebileceğiniz taze meyveler ya da o meyvelerden kendinizin elde edeceği meyveli dondurma gibi atıştırmalıklar harika olabilir! Bunun için bazı meyveleri dondurulmuş halde buzlukta saklayabilirsiniz. Böylece hem çocuklarınızın hem de sizin eliniz hemen bir paket cipse uzanmaz.