Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Silikon taktırmayı düşünenler dikkat!

        Kadınların korkulu rüyası meme kanseri son yıllarda artarken; akıllardaki 'silikon protezler kanser yapıyor mu?' sorusunun yanıtını Prof. Dr. Reha Yavuzer verdi. Yavuzer, bu iddianın tamamen yanlış olduğunu belirterek, "Meme silikonu kesinlikle kanser yapmaz. Aksine kanser nedeni ile göğsü alınan kadınlara estetik amacıyla takılır" dedi. Prof. Dr. Reha Yavuzer, silikon konusunda merak edilenleri şöyle yanıtladı:

        Silikon yaptırmanın ne gibi riskleri vardır?

        Her ameliyat bir takım riskler taşır. Silikon meme protezlerinde zaman içerisinde aşınma, deformasyon, sertleşme gibi riskleri mevcuttur.

        Estetik meme ameliyatları için bir yaş sınırı var mıdır?

        Tıbbi bir zorunluluk yoksa 18 yaşı beklemek ve meme gelişiminin tamamlanma sürecine müsaade etmek en uygun olandır.

        Operasyonlardan sonra iz kalıyor mu?

        Tüm estetik meme ameliyatlarından sonra iz kalır. İzsiz bir meme ameliyatı yoktur. Doku veya deri çıkartılan meme dikleştirme ve küçültme ameliyatlarında meme büyütme ameliyalarına göre daha fazla iz kalır.

        Ameliyat izlerini geçirmenin bir yolu yok mu?

        İzlerin daha az kalması için özellikli dikiş materyalleri ve ameliyat sonrası kullanılabilecek kimi krem ve tibbi malzemeler mevcuttur. Ek olarak lazerden faydalanılıyor.

        Operasyon öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmek gerekiyor?

        Operasyon öncesinde eğer birey sigara kullanıyorsa ameliyattan en az 2 hafta önce bırakmalı, kan sulandırıcı ilaçları en az 1 hafta öncesinde kesmeli ve doktorunu kullandığı tüm ilaç ve vitaminler konusunda bilgilendirmeli. Operasyon sonrasında ise birey, ilaç ve önerilere titizlikle riayet etmek ve ilk bir aylık sürede ağır sportif aktivitelerden kaçınmalı.

        Kişi ne kadar süre sonra eski hayatına dönebiliyor?

        Çoğu hasta ameliyattan sonraki birinci haftada günlük yaşantısına dönmekte, belirgin spor aktivitelerine ise birinci ayın sonunda katılabilmektedir.

        Bu ameliyatlardan sonra sorunlar tekrarlıyor mu?

        Yıllar içerisinde yaşlanma ile ciddi kilo alıp vermelerde sarkıklık tekrar olabilir. Meme küçültme işleminden sonra da eğer birey belirgin kilo alırsa meme dokusunda büyüme görülebilir.

        (Takvim)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ