Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Öyle bir faydası var ki!
        1

        Mısır yorgunluğa birebir

        Çok iyi bir enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatır. Mide şikayetlerini azaltır. Mısır püskülü ise tam bir potasyum deposudur. İdrar söktürür. Böbrek kumlarını ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Romatizmalılara çok iyi gelir.

        2

        Mahlep balgam söktürür

        Mahlep ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.

        3

        Dişlere damla sakızı

        Doğal damla sakızı, dişleri korur. Ağız için antiseptik özellik taşır. Bu nedenledir ki piyasadaki bir çok diş macunu ve gargara temelinde doğal damla sakızı kullanılır. Damla sakızı bunun yanında göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Böbreğe çok yararlıdır. Soğuk kaynaklanan dalak ağrılarına iyi gelir.

        4

        Böbrek ilacı çam ağacı

        Çam ağacının kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrılarına iyi gelir. Dikenli yaprakları kaynatılıp balla içilirse, astıma ve karaciğer ağrılarına faydalı olur. Çam filizleri, taze yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse kanı temizlemeye yarar. İdrar söktürüp, metabolizmayı hızlandırır.

        5

        Vereme karşı pancar

        Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır.

        6

        Aspir kilo verdirir

        Yalancı safran olarak da bilinen aspir bitkisi, kabızlığa giderir. Kolesterolü ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Başta prostat ve göğüs kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Ayrıca, yaşlanmanın etkilerini azaltır.

        7

        Radıka taşları düşürür

        Sebze olarak yetiştirilen radıkanın yaprakları salata olarak tüketilebilir. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir. Böbrek ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur.

        8

        Avokado cildi güzelleştirir

        Avokado, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

        9

        Soğuğa karşı zerdeçal

        Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Gaz ve idrar söktürücüdür. Soğuk algınlığı ve astımda iyi gelir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ