Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Testler İşte sabahları erken kalkabilmenin 10 yolu
        1

        Herkes yoğun bir iş gününün ardından eve gelip yemek yedikten sonra erkenden uyumak ister. Ancak çoğu kişinin geç vakitlere kadar televizyon veya bilgisayar başından ayrılamaması nedeniyle bu sabahları uykusunu alamadan uyanmak zorunda kalır.

        2

        Peki bu durumda ne yapmalısınız? Erken kalkıp buna rağmen gün boyu kendinizi dinç ve enerjik hissetmek ister misiniz?

        3

        Erken yatın: Sabahları erken kalkamamanızın nedeni yeterince uyuyamamanız olabilir. Geceleri erken yatarsanız, uykunuzu alırsınız ve sabah da rahatça uyanırsınız. Gece yarısına kadar ya da daha geç saatlere kadar ayakta kalmaya gerçekten ihtiyacınız var mı? Geç saate kadar uyanık kalırsanız ertesi gün verimli ya da faydalı olamayabilirsiniz. Gereksiz televizyon şovları ya da sosyal medya olmasa da olur, zamanınızı boşa harcamayın.

        4

        Uyku saatlerinizde düzenli olun: Haftasonları da dahil olmak üzere her gün aynı saatlerde yatıp aynı saatte kalkarsanız vücudunuz düzenli bir uyku programına alışır. Bunu alışkanlık haline getirirseniz sabahları erken kalkmakta zorlanmazsınız.

        5

        Yatmadan önce asla yemek yemeyin: Gecenin ilerleyen saatlerinde atıştırmalıklar aklınızı çelebilir fakat, bu sabah erken kalkmak ve kendinizi dinlenmiş hissetmek istediğinizde bu pek de iyi bir fikir olmaz. Uyku vücudunuzun dinlenme, onarım ve yeniden şarj olması için gereklidir Yediğiniz atıştırmalık uykuya dalmanızı zorlaştırır. Ayrıca gece boyunca mideniz dolu olunca rahatsızlık hissedersiniz. 8 saat deliksiz uyusanız bile sabah uyanınca kendinizi yorgun ve tükenmiş hissedersiniz.

        6

        Kafein tüketimini azaltın: Öğleden sonra kafeinli içecek tüketimini azaltarak ya da tamamen keserek sabahları daha kolay uyanabilirsiniz. Bu ilk başlarda size zor gelebilir, fakat bu kafein isteğine karşı çıkmanız gerekir.

        7

        Erken kalkmak için iyi bir nedeniniz olsun: Sabahları erken kalkmak ilk başlarda sizin için zor olabilir. Bunun için kendinize iyi bir sebep bularak motive edin. Erken kalktığınızda güzel bir sabah yürüyüşü gibi şeylerle kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

        8

        Egzersiz yapın: Erken kalkmak için egzersiz eğlenceli bir araçtır. Çünkü öğleden sonra ya da akşam saatlerinde yapılan egzersiz erken yatıp vücudunuzun iyice dinlenmesini sağlar. Ayrıca sabahları egzersiz yapmak da kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.

        9

        Alarmınızı uzanamayacağınız bir yere koyun: Oldukça eski bir yöntem olsa da erken kalkmada en etkilisidir. Saatinizi akşamdan kurun ve odanın diğer tarafına yerleştirin. Böylece sabah alarm çalınca yataktan kalkıp alarmı kapatırsınız ve uykunuz daha çabuk açılır.

        10

        Yatağa sakin ve gevşemiş olarak gidin: Gece yatmadan önce sinirlenirseniz, kafanızı bir şeye takarsanız uykuya dalmakta zorlanırsınız. Bu nedenle yatmadan önce gerginseniz sıcak bir papatya çayı içip gevşedikten sonra yatmaya gidin.

        11

        Heyecanlı bir kahvaltı planlayın: Sabah muhteşem, lezzetli bir kahvaltı yapmayı planlayıp da yatarsanız yorgunluğunuz azalır ve daha çabuk uykuya dalarsınız. Yapacağınız kahvaltı taze meyveden hazırlanan meyve suyu da içerirse ilgi çekici olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ