Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık bağırsakları, hindistan, yeni delhi, altın, karın ağrısı, kaçakçılık

        Hindistan'ın Yeni Delhi Eyaleti'nde cerrahlar ağrı şikayetiyle gelen 63 yaşındaki kişinin bağırsaklarında 12 adet küçük altın buldu.

        Bir i şadamı 33 gramlık, 'Altın bisküvi' olarak bilinen küçük altın külçelerini Singapur'da satın alarak yuttuktan sonra 28 Mart tarihinde Hindistan'a giriş yaptı. Dışkı yoluyla altınları çıkarmayı planlayan iş adamı küçük altın külçelerinin ince bağırsaklarında takılı kalması sonucu büyük acı çekmeye başladı. Bol miktarda su ve müshil ilacı içmesine rağmenaltınları çıkaramayan iş adamı 7 Nisan'da hastaneye gidip pet şişe kapağı yuttuğunu ve karnının ağrıdığını söyleyerek ameliyat olmak istedi. 9 Nisan'da yapılan X-ray sonuçlarında bağırsaklarında yabancı bir metal olduğu saptandı. Doktorlar çıkardıkları metallerin altın parçaları olduğunu görünce polis ve gümrük görevlilerine haber verdi.

        Gümrük görevlileri 12 küçük külçe altının toplam değerinin 1.2 milyon rupi (yaklaşık 45 bin lira) olduğunu açıkladı. İş adamı hastaneden çıkarılıp gözaltına alındı.

        Tedaviyi gerçekleştiren doktor, "Chandni Chowk'da iyi işler yapan zengin bir işadamı" diye nitelendirdiği kişinin böyle bir şeyi yapmasına çok şaşırdıklarını söyledi.

        Hindistan hükümetinin gümrük vergisini yüzde 8'den yüzde 10'a çıkardığından bu yana altın kaçakçılığında artış görüldüğü bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ