Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın mers virüsü, yunanistan mers, suudi arabistan mers, bulaşıcı hastalıklar, atina mers, salgın hastalıklar, mers belirtileri, hastalık belirtileri

        Çalışmak için gittiği Suudi Arabistan'dan Paskalya Bayramı için Atina'ya gelen bir kişideMersvirüsü saptandı.

        Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (KEELPNO), 17 Nisan'da Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Atina Elefterios Venizelos Havaalanına gelen 69 yaşındaki kişideMersvirüsü saptanması üzerine özel sağlık biriminde tedavi altına alındığını bildirdi.

        KEELPNO, Atina'da Keraçini semtinde ikamet ettiği belirlenen hastanın Cidde'den Atina'ya kadar yolculuğunda kimlerle temasa geçtiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını belirtirken, hastayı havaalanından alan taksi şoförüne acilen en yakınındaki sağlık yetkilileriyle temasa geçmesi çağrısında bulundu.

        Reuters'ın verdiği bilgiye göre Suudi Arabistan'da geçtiğimiz 6 gün içinde MERS virüsü saptanan 244 kişiden 20'sinin hayatını kaybettiği açıklandı.

        Mersvirüsü, ilk olarak Ortadoğu ülkelerinde görülmüştü.Bilim insanlarının develerle bağlantısı olabileceğini düşündüğü virüs ölümcül SARS virüsü ile benzerlikler taşıyor. Bulaşma riski SARS kadar yüksek olmasa da uzmanlar MERS virüsünün salgın bir hastalık olduğunu, insandan insana bulaşmasıyla mutasyona uğrayarak güçlenme riski olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ