Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp Baba olmak isteyenlere 'maca' bitkisi, baba olmak istiyorum, kısırlık tedavisi
        1

        Çoğu erkeğin ortak sorunu kısırlık, maca bitkisiyle şifa buluyor. Besin değerleri oldukça yüksek, protein bakımından zengin olan maça bitkisi sperm sayısını artırıyor ve babalık yolunu açıyor. Aynı zamanda afrodizyak etkisiyle çiftlerde aşkı kamçılıyor.

        SÜREYİ UZATIYOR

        Ayrıca maca bitkisi, erken boşalma problemine karşı çare oluyor. İnsan sağlığına da birçok faydası bulunan bu mucizevi bitkinin; diğer faydaları ise şöyle: Kadınlarda menopoz dönemindeki sıkıntıları azaltır. Mercimekte bulunan demirin ve sütte bulunan kalsiyumun iki katına sahiptir. Stres ve yorgunluğu giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji seviyesini yükseltir. Saç dökülmelerini durdurur. Saç uzamasını hızlandırır. Çocuklarda iyi bir iştah açıcıdır. İyi bir gençleştiricidir.

        2

        PROSTATA HAZANBEL

        Hazanbel bitkisinin ilaç olarak kökü kullanılır. Kökü, kereviz tohumu ile kaynatılıp balla karıştırılarak yenirse prostata karşı faydalı olur. Baş, boğaz ve bademcik ağrılarına da iyi gelir. Vücut direncini arttırır ve kansızlığı giderir. Hafızayı kuvvetlendirir. Nefes darlığı ve öksürükte faydalıdır. Kumları dökmeye yardımcı olur. Karaciğeri kuvvetlendirir.

        3

        EGZAMAYA DULAPLOTU

        Dulaptalotu çeşitli flavonlar ve zehirli bileşikler içerir. Bütün bitki oldukça zehirlidir. Bu nedenle dahilen kullanılmamalıdır. Onun yerine kabukları kullanılır. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı etkilidir. Tentür halinde romatizma olan bölgeye sürülürse romatizma ağrılarını hafifletir.

        4

        BOĞAZ İÇİN KAYIŞKIRAN

        Kayışkıran otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır. Boğaz ağrılarını giderir. Egzamaya iyi gelir.

        5

        HAVACIVA RAHATLATIR

        Havacıva otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Çiçekler ve tohumları da kullanılır. Havacıva otu kurutulup kaynatıldıktan sonra günde 3 bardak içilirse balgam söktürücü olarak faydası görülür. İdrar ve balgam söktürücüdür. Bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ağrıları giderir.

        6

        KABIZLIĞA DEMİRHİNDİ

        Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Meyvesi kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

        7

        MİGRENE KARGABÜKEN

        Kargabüken acı tadı ile iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir, cinsel isteği ve gücü artırır. Tansiyonu düşürür. Migren ve adet sancılarını azaltır. Gastrit, kabızlık, bulantı ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Çok zehirli bir bitki olduğu için sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

        8

        LİKEN ZİHNİ YATIŞTIRIR

        Yatıştırıcı etkisi ile vücudu rahatlatır. Sindirimi kolaylaştırır ve gastrit şikayetlerini azaltır. İdrar söktürücüdür. Özellikle, göğsü yumuşatıcı etkisi ile kronik bronşite karşı oldukça faydalıdır. Öksürüğü keser ve nefes darlığını giderir. Vereme karşı da faydalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ