Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Bakan Müzezzinoğlu halk sağlığı yürüyüşünde

        Sağlık Bakanı MehmetMüezzinoğlu 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı"kapsamında düzenlenen "Belediyelerimiz ile yürüyoruz" temalı halksağlığı yürüyüşüne katıldı. Bakırköy Florya sahilinde 2kilometrelik parkurda yürüyen Bakan Müezzinoğlu'na İstanbulBüyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbulİl Başkanı Aziz Babuşcu, bazı ilçe belediye başkanları ilevatandaşlar eşlik etti. Etkinlikte obezite ile mücadele, dengelibeslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına vurguyapılarak, yürüyüşe katılan vatandaşlara su ve elmadağıtıldı. Engelli vatandaşlar da tekelekli sandalyeleriyleyürüyüşe eşlik etti.

        "24 SAATTE YARIM SAAT KENDİNİZE AYIRIN"

        Etkinlik kapsamında konuşan Bakan Müezzinoğlu, masa başı yaşamtarzı nedeniyle hareketin sınırlandığına dikkat çekerek"Kendisine değer veren, sağlığına önem veren hervatandaşımızın 24 saatinin yarım saatini, yani 50'de 1'i gibi birzamanı kendilerine ayırmalarını istiyoruz" dedi.

        Günde yarım saatspor yapmak için bahanelere sığınmamak gerektiğinin altını çizenMüezzinoğlu, "Günde yarım saat yürüyebilir, koşabilir,yüzebilir, bisiklete binebilirsiniz. Nerede yürüyeceğiz, neredekoşacağız gibi bahanelerin arkasına kimse sığınmamalı. Kendimizedeğer vermenin anlayışı iyi bir kahvaltı ve yaklaşık yarımsaatlik bir hareket. Sabah başaramadık, akşam eve döndükten sonraailemizle birlikte 'yürüyüş yapalım' deyip, yarım saatiayırabilmek sevdiklerimiz için de kendimiz için de değerli veönemli" diye konuştu.

        "1050 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU ÇALIŞMAMIZ VAR"

        Yürüyüşe katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul'dayeşil alanların ve bölge parklarının sayısını arttırmaçalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Topbaş, İstanbul'da1050 kilometre bisiklet yolu çalışmaları olduğunu, belediyebaşkanlığının 3'üncü döneminde bisiklet yollarınıağırlıklı hale getireceklerini belirtti.

        BAKAN BİSİKLET SÜRDÜ

        Florya sahilinde son bulan yürüyüşte, bazı katılımcılarakurayla bisiklet dağıtıldı. Yürüyüşünü tamamlayan BakanMüezzinoğlu da bir süre bisiklet kullandı. Korumaları da bisikletsüren Bakan Müezzinoğlu'nun arkasından koşmak zorunda kaldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ