Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Eltilerin tüp bebek dayanışması, tüp bebek, tüp bebek dayanışması,

        Mehmet (48) ve Esmehan Polat (40) çifti 25, kardeşi Sinan ile (44) eşi Melta Polat (39) ise 21 yıllık evliliklerinden çocuk sahibi olamadı. Çeşitli tedavilere rağmen hasretini çektikleri çocuk özlemini bir türlü dindiremeyen Mehmet ve Esmehan Polat çifti, başvurdukları Novafertil Tüp Bebek Merkezi'nde tedaviye başladı.

        Ümitsizce gidilen merkezde, Esmehan Polat, 5 ay önce hamile kaldı. Bunun üzerine Melta Polat da eşi Sinan ile aynı merkeze başvurdu. Polat da 3 ay önce hamile kalmanın mutluluğunu yaşadı.

        HAMİLE KALDI, ELTİSİNİ DÜŞÜNDÜ

        Esmehan Polat, çok isteyip çocuk sahibi olamadıkları için zor günler geçirdiklerini söyledi. Çok istemelerine rağmen özlemini çektikleri bebeklerini kucaklarına alamadıklarını belirten Polat, "Bir kez aşılama ve tüp bebek tedavisi uygulandı. Bir sonuç alamadığımız için ümidimizi neredeyse tamamen yitirmiştik. Eşime son kez bir daha tedavi konusunda direttim. Gerçekten ümitsizdik. Ama çok şükür 5 ay önce hamile kaldığımı öğrendim" dedi.

        Sevinçli haberi aldığında yaşadığı mutluluğu kelimelere dökmenin çok zor olduğunu dile getiren Polat, ne yapacağını bilemediğini, sevinçten ağladığını kaydetti. O gün bebeğiyle yapacaklarının hayalini kurduğunu aktaran Polat, "Hamile kaldıktan hemen sonra sevincimi eltim Melta ile paylaştım. Onun da denemesini istedim. Zaten o da benden etkilenip, eşini tedaviye razı etti. O da çok şükür hamile kaldı. Biz kardeş gibiyiz, birbirimizin mutluluğuna ortak olduk" diye konuştu.

        Mehmet Polat, bugüne kadar çocuk sahibi olabilmek için gitmedikleri yer, çalmadıkları kapı kalmadığını ancak bir sonuç alamadıklarını bildirdi. Eşinin ısrarıyla başladıkları tedavide şimdi çocuklarını kucaklarına alacakları günün sabırsızlığını yaşadıklarını paylaşan Polat, herkese tedavi konusunda bilinçli olma çağrısında bulundu.

        EŞİNİ TÜP BEBEK TEDAVİSİNE İKNA EDEMİYORDU

        Melta Polat ise çocuk sahibi olamayınca kendilerine üç kez aşılama tedavisi denendiğini ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti. Kendisi gibi hamile olamayan eltisi Esmehan ile bebek sahibi olamadıkları için çok dertleştiklerini, birbirlerini teselli ettiklerini belirtti.

        Tüm ısrarlarına rağmen eşinin çocuk sahibi olmak için tedaviye hiç sıcak bakmadığını vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

        "Eşim hep 'nasılsa olmuyor, ne gereği var?' diyordu. Hatta tedavi konusunda çok tartışmamız oldu. Esmehan'ın tüp bebek tedavisine başlayacağını öğrendiğimde çok sevindim. O hep, 'ben hamile kalırsam hemen sen de başlarsın' diyordu. Eltim hamile kaldığında en az onun kadar ben de sevindim. Çünkü gerçekten çok çocuk hasreti çekmişti. Bu mutluluğu ben de yaşamak istedim. Esmehan'ın yardımlarıyla tedavi için eşime baskıyı artırdım. Eşim tüp bebek tedavisine yanaşmıyordu. Eltim hamile kalınca ikna etmekte çok zorlanmadım. Şimdi ben de hamileyim. Eltimin hamileliğiyle başlayan mutluluğumuz benim hamileliğimle katlandı."

        Sinan Polat, yıllarca karşı olduğu tüp bebek tedavisini ağabeyi yaptırınca eşinin de kendisini zorlamasıyla sıcak baktığını belirtti.

        Merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek İncesu, kontrollerde çiftlerde genetik olarak bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti. Uygulanan tedaviyle iki ay arayla eltilerin hamile kaldığına dikkati çeken İncesu, çok mutlu olduklarını aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ