Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı 4 yaşındaki Zeynep'e açık kalp ameliyatı, Eskişehir , Zeynep Yıldız, açık kalp ameliyatı, Prof. Dr.Serdar Günaydın, doğuştan kalp rahatsızlığı, 4 yaşındaki Zeynep Yıldız

        Zeynep Yıldız çabuk yorulma, ağız ve dudaklarda morarma, sık akciğer enfeksiyonu ve kilo alamama gibi problemleri nedeniyle yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Kalp cerrahisi uzmanları Prof.Dr. Serdar Günaydın ve Op.Dr. Ertuğrul Taşkaya ile Pediatrist Uzman Dr. Sevgi Yazıcıoğlu'ndan oluşan ekibin yaptığı tetkiklerde küçük kızın kalbinde tek kulakçık olduğu, akciğerden kalbe dönen büyük damarların ise yanlış yere açıldığı belirlendi.

        Zeynep Yıldız, Prof. Dr.Serdar Günaydın tarafından açık kalp ameliyatına alındı. Başarılı geçen ameliyat ardından 5 gün tedavi altında tutulan küçük Zeynep taburcu edildi. Açık kalp ameliyatını gerçekleştiren Prof.Dr.Serdar Günaydın şu bilgileri verdi:

        "Zeynep hastanemize geldiğinde ailesi, iki yaşından itibaren belirli rahatsızlıkları olduğunu söyledi. Gerçekleştirdiğimiz tetkikler ve tahliller sonucunda; kalbinde tek kulakçık olduğunu, akciğerden kalbe dönen büyük damarların ise yanlış yere açıldığını tespit ettik. Bu doğrultuda tedavi seçeneklerini değerlendirerek ailesi ile paylaştık. Benimle birlikte operatör doktor Ertuğrul Taşkaya ve Pediatri uzmanı doktor Sevgi Yazıcıoğlu'ndan oluşan ekibimizle tedavisi yapılan hastamıza açık kalp cerrahisi ile iki kulakçık oluşturduk. Ayrıca yanlış bölmeye açılan damarları da doğru yere yönlendirdik. Ameliyat sonrası dönemi sorunsuz geçen minik hastamız, 5 gün içinde şifayla taburcu edildi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ