Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yüz nakli, Salih Üslün

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, canlıdan organ naklinde Türkiye’nin dünyada çok ön sıralarda yer aldığını ifade ederek, "Bütün standartları ideal noktaya taşımayan hiçbir yere organ nakli izni zaten vermiyoruz. Bu Organ naklini yapan arkadaşlarımız, meslektaşlarımız dünya standartlarında ve dünyada onları transfer etmek isteyenler var. Tabii ki reaksiyon, doku uyuşmalığı bunlarda bugün tıbbın çözemediği sorunlar" dedi.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim bölgesi olan Edirne’nin bazı ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Havsa İlçesi’ne gelen Bakan Müezzinoğlu’nu Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Havsa Belediye Başkanı CHP’li Oğuz Tekin ve partililer karşıladı.

        "ONLARI TRANSFER ETMEK İSTEYENLER VAR"

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu parti ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Edirneli çiftçi Salih Üslün’ün yüz nakli olduktan sonra hayatını kaybettiği sorulması üzerine konuşan Müezzinoğlu, "Türkiye organ naklinde, canlıdan organ naklinde Avrupa’da ve dünyada ön sıralarda. Bütün bunlarda zaten hayati operasyonlar yapıyoruz. Bunlarda hiç sorun olmayacak diye bir şey olursa, kurtardıklarımızı da kurtaramaz oluruz. Dolayısıyla bizim organ naklindeki bilim kurullarımız zaten çok titiz. Bizim şu anda bakanlık olarak en çok sıkıntı yaşadığımız, organ nakline izin vermediğimiz bir çok üniversite, bir çok hastane, özel sektör var. Bütün standartları ideal noktaya taşımayan hiçbir yere organ nakli izni zaten vermiyoruz. Bu organ naklini yapan arkadaşlarımız, meslektaşlarımız dünya standartlarında ve dünyada onları transfer etmek isteyenler var. Tabi? ki reaksiyon, doku uyuşmalığı bunlarda bugün tıbbın çözemediği sorunlar" şeklinde konuştu.

        İNŞAAT İŞÇİSİYLE ÖZÇEKİM

        Daha sonra Havsa Belediye Başkanı CHP’li Oğuz Tekin’i makamında ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, yapımı süren Havsa Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. Bu sırada yanına gelen inşaatın işçilerinden birinin cep telefonuyla ‘özçekim’ hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra Meriç İlçesi’ne geçti.

        Engin ÖZMEN/ EDİRNE,(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ