Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Kansere bağlı ölüm oranı arttı!, Kanser, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanser ölüm oranı, DSÖ , Bakanlık açıklaması

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kansere bağlı ölüm oranının 2012 verileriyle yüzde 21'e ulaştığını belirtirken, 2009'da kanser görülme sıklığımn yüz binde 221.5 iken bu rakamın 2012'de yüz binde 266.1'e yükseldiğini söyledi.

        Bir soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tahminlerine göre 2015'ten itibaren dünya genelinde en önemli ve birinci sırada ölüm sebebinin kanser olacağını açıkladı. Müezzinoğlu Türkiye'de de kanser sıklığı ve kansere bağlı ölümlerin dünyadaki artışa paralel ve benzer oranlarda artış gösterdiğini de belirtti. DSÖ'ye göre kanserde görülen bu artışın üç temel sebebinin yaşlı nüfustaki artış, tütün kullammı ve obezite salgını olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı, "Ülkemizde kanser kayıtçılığında yapılan iyileştirmelerle daha önce bilinmeyen vakaların kayda alınması da kanser istatistiklerindeki artışın bir diğer sebebidir" açıklamasını yaptı. Türkiye'de her ilde en az bir Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) açtıklarını belirten Sağlık Bakanı, bu merkezlerin sayısının 134'e ulaştığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ