Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Sivri burun ve uzun topuktan uzak durun! , Sivri burun ayakkabı , topuklu ayyakabı sağlıksız , ayak sağlığı, ortopedi

        Neşet KARADAĞ/AHT

        Sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabılardan kaçınılması istenirken en uygun ayakkabının yuvarlak burunlu ve 2.5-3.5 santimetre topuklu ayakkabılar olduğuna dikkat çekildi. Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Ünal, tüm kadınların gençliklerinde ayaklarının çok güzel olduğundan ve yaşları ilerledikçe ayak şekillerinin bozulduğundan şikâyet eder duruma geldiğini söyledi. Kadınların genellikle başparmaklarında oluşan kemik çıkıntısından doktora gittiklerini ifade eden Ünal, bu problemin ağrı yapıyorsa tedavi edilmesi gerekli bir hal aldığını kaydetti.

        ‘YUVARLAK BURUNLU EN UYGUNU’

        Türkiye’de özellikle 40 yaş altı kadınların ayakkabı seçerken genellikle modaya ve ayakkabının şekline önem verdiğine, sert, sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabıları tercih ettiğine dikkat çeken Yusuf Ünal, “Ayak sağlığımız için kendi ayağımızı tanıyıp ayak şeklimize göre ayakkabı seçmeliyiz. Halluks Valgus oluşmasını istemiyorsak yuvarlak burunlu ve 2.53.5 cm. topuklu ayakkabıların seçilmesi uygun olacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ