Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Obezitede sleeve gastrektomi umudu

        Obezite rahatsızlığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve kurtulamadıkları kiloları yüzünden adeta hayata küsen hastalar, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde Doç. Dr. Aziz Sümer ve ekibinin kapalı yöntemle gerçekleştirdiği sleeve gastrektomi tedavisiyle sağlığına kavuşuyor.

        Hastanede, biri 123, diğeri 105 kilogram olan iki hastaya uygulanan tedavinin başarılı sonuç vermesinin ardından hastaları ziyaret eden başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı obezite hastalarının diyet ve spor tedavilerinde başarılı olamayınca cerrahi operasyon geçirmesi gerektiğini söyledi.

        Kalıcı çözüm olarak görülen cerrahi operasyonun hastanelerinden Doç. Dr. Sümer ve ekibi tarafından uygulandığını belirten Çankaya, "Hastalar bu yöntemle bir yılda çok ciddi kilolar kaybediyor. Kendilerine olan güvenleri geri geliyor ve bunun yanında kilolarına eşlik eden hastalıklarda da önemli düzelmeler oluyor" dedi.

        Çankaya, Doç. Dr. Sümer ve ekibinin ününü sosyal medyadan duyan birçok hastanın da farklı şehirlerden Van'a gelerek hastanelerinde tedavi olduğunu bildirerek, hasta yoğunluğunun ilerleyen günlerde daha da artacağına inandığını ifade etti.

        Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla hasta sayısı her geçen gün bir daha artan Doç. Dr. Sümer ise "Maalesef bölgede ciddi bir algı problemimiz var ve kilolu kadınlara hasta olduklarını kabul ettiremiyoruz. Bu vebenzeri hastalarımızın gelmesi, başarılı operasyonların medyada yer almasıyla hastalarımızdaki algı da günbegün değişiyor. Bizi mutlu eden Van dışından, özellikle batı illerinden bizleri tercih eden hastalarımızın olması" diye konuştu.

        ÇAREYİ VAN'DA BULDULAR

        İstanbul'da yaşayan ve Doç. Dr. Sümer'e internet üzerinden ulaşarak tedavi olmak için Van'a giden 105 kilogram ağırlığındaki Esra Erkaçan da ameliyat olduktan sonra İstanbul'a mutlu bir şekilde döneceğini dile getirdi. Fazla kilolarından bir yıl içinde kurtulacağını duyduğunda büyük sevinç yaşadığını anlatan Erkaçan, şöyle konuştu: "10 senedir bu hastalığın pençesindeyim. İstanbul'daki birçok hastanede hastalığıma çare bulamadım. Daha önce spor, diyet gibi her türlü metodu denedim ama en son ameliyat kararı verildi. Aziz hoca, kanatlarını sadece benim gördüğüm bir melek bence. Bana yeni bir hayat sundu, çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim ve İnşallah her şey daha da iyi olacak. Daha önce eve kapanan, dışarıya çıkmayan bir insandım. Bu rahatsızlık psikolojimi de bozmuştu. Şimdi dışarı çıkacağım ve daha aktif olacağım için çok mutluyum."

        Van'da yaşaan 123 kilogram ağırlığındaki Ümmü Gülsüm ise fazla kilolarından kurtulacağı günü heyecanla beklediğine değinerek, "Aziz hocamı televizyonda haberleri izlerken gördüm ve kilolarımdan başka kaybedecek bir şeyimin olmadığını hissedince hemen geldim. Hocam sayesinde bundan sonra hayatım değişecek" ifadelerini kullandı.

        NTV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ