Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil İrem nakil bekliyor , İrem , böbrek ve kalp nakli bekliyor, 15 yaşındaki İrem nakil bekliyor

        Antalya'da yaşayan Ramazan (51) ve Fatma Altuntaş (44) çiftinin 15 yaşındaki kızları İrem'e, 9 yıl önce yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İlaç tedavisi gören lise öğrencisi İrem'in böbrekleri, 2007 yılında tamamen iflas etti. Diyalize girmeye başlayan İrem'in ailesi, böbrek nakli için hastaneye başvurdu ancak hem annede hem babada şeker hastalığı çıkınca nakil yapılamadı.

        İLK ÇOCUK HASTA OLACAK

        Böbrek nakli için kadavra sırasına yazılan İrem'e, 7 yıl geçmesine rağmen kadavradan da uygun böbrek bulunamadı. Haftanın 3 günü, günde 4 saat diyalize giren İrem, bir süre önce kalp yetmezliği de çekmeye başladı. Sağlığına kavuşabilmesi için tek çaresi organ nakli olan İrem, şimdi aynı anda kalp ve böbrek nakli olmayı bekliyor. Uygun donör bulunursa İrem, kalp ve böbrek nakli olan ilk çocuk hasta olacak.

        ‘ÖLÜME BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ'

        Türkiye'de kendisi gibi çok sayıda hastanın organ beklediğini söyleyen İrem Altuntaş, "Doktorlarımızın söylediğine göre organ bağışında düşüş var. Son 2 ayda dokuları bana uygun 8 kişinin beyin ölümü gerçekleşti ama aileleri organlarını bağışlamadı. Her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz. Bir bağışla bir can kurtarabilirsiniz. Lütfen sesimizi duyun. Organ bağışına destek verin" dedi.

        HAYALLERİ ORGAN BAĞIŞINA BAĞLI

        Her şeye rağmen umutlarını kaybetmediklerini belirten anne Fatma Altuntaş ise, "İrem yaşadığı tüm zorluklara rağmen inancını kaybetmedi. Haftanın 3 günü diyalize girmesine rağmen okuluna devam etti ve başarılı bir öğrenci oldu. Kızımın gerçekleştirmek istediği hayalleri var. Hayallerini gerçekleştirebilmesi organ bağışına bağlı. Verilecek tek bir karar, söylenecek tek bir söz kızımın hayatını kurtarabilir" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ