Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Yağ yakan 6 atıştırmalık , atıştırmalık, yağ yakan gıdalar, yağ yakıcı
        1

        Bütün atıştırmalıklar aynı değildir. Her zamanki ara öğünlerinizi, bu sağlıklı ara öğünlerle değiştirerek yağ yakmaya başlayabilirsiniz. Bu alternatifler hem sağlığınızı korumanıza hem de kilo vermenize yardımcı olacak.

        2

        İncir

        Bu meyve sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olan lif bakımından oldukça zengindir. Lif kaynağı bu besini atıştırmalık olarak tüketmek, hem daha az yemenize hem de yağ yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca canınız tatlı istediğinde, ilave şekerli işlenmiş bir şey yemek istemiyorsanız incir harika bir alternatiftir. Kurabiyeden, kekten vazgeçin ve sağlığınız için taze ya da kuru incire yönelin.

        3

        Meyan kökü

        Şeker-çikolata reyonunu es geçin ve mahallenizdeki doğal ürünler satan mağazaya girin. Meyan kökü yağ birikmesinde rol oynayan enzimi bloke eder ve açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

        4

        Fasulye

        Çözülebilir lif zengini fasulye çeşitleri sindirim kanalında sağlıklı bakteri oluşumunu destekler ve enflamasyonu (iltihaplanma) azaltmaya yardımcı olur.

        5

        Karpuz

        Yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuz, amino asitleri artırır ve metabolizmayı desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca karpuzun çoğu su olduğundan vücuda yeteri kadar su sağlar. Yağ yakmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey günde 150 gram karpuz... İster dilimleyip yiyin, ister blender'a atıp keyifle yudumlayın.

        6

        Antep fıstığı

        Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır. Lif, protein ve sağlıklı yağ zengini fıstık, tok kalmanıza yardımcı olurken yemeği abartmanızı önleyebilir. Evden çıkmadan yanınıza alacağınız küçük bir avuç fıstık işinizi görecek.

        7

        Çam fıstığı

        Çam fıstığı yalnızca çoklu doymamış yağlar bakımından zengin olmakla kalmıyor aynı zamanda beyne, tok olduğunuza dair sinyaller ileten bir kimyasal gönderdiğinden iştahınızı bastırmaya yardımcı oluyor. Haftada üç kere iki yemek kaşığı kadar tüketmeye çalışın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ