Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Alternatif Tıp defne yaprağı, romatizmaya ne iyi gelir, defne yaprağının yağı , Dr. Ömer Coşkun

        Defne yaprağı hakkında bilgi veren Dr. Coşkun, "Defne yaprağının yaz ve kış mevsiminde yaprağını dökmez. Ülkemizde Akdeniz kıyıları başta olmak üzere birçok bölgede yetişir. İlkbaharda açan sarımsı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekleri olgunlaşınca rengi koyu mora, gövdesi tek tohumlu ve etli meyvelere dönüşür. Bu bitkinin yuvarlak kesitli ve mor-kahverengi olan gövdesi, zamanla odunlaşır ve rengi griye döner" diye konuştu.

        Dr. Ömer Coşkun, romatizmaya defne bitkisi ile çözüm bulunabileceğini kaydederek, "Defne yaprağının yağı ağrı bölgesine dıştan sürülebilir. Bu yağ gözeneklerden girip ağrı olan bölgedeki sinirlerin sıkışmasını engelleyerek ağrıyı alır. Defne yaprağının tohumu da dahili olarak alınmalıdır. Bir tatlı kaşığı 70 kilo için idealdir. Ağrılara ve bağ dokusuna iyi gelir. Defne yaprağı, yağı, tohumu romatizmada inanılmaz etki gösteriyor. Düzenli kullanım şartı ile defne yaprağı sayesinde romatizma ağrılardan kurtulabilirsiniz" dedi.

        Ayrıca defne yaprağının suyunun çay olarak da tüketilebileceğine dikkat çeken Dr. Ömer Coşkun, "Defne yaprağı kaynatılıp 4 bardak suya 5 adet defne yaprağı atılıp kısık ateşte kaynatılmalıdır. Kaynatılmış suda ki defne yapraklarını süzüp buzdolabında saklayıp günde en az sabah akşam bir su bardağı içilmelidir" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ