Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Onun yardıma ihtiyacı var!, Organ nakline ihtiyacı var,kalp yetmezliği

        Üstelik eve giren emekli maaşı kadar fiyatı bulunan ilaçlar kullanması gerekiyor. Hem de nakil olana kadar. Temizlik işçisi Resul bu durumda. Kalbinin atması için ve organ bağışı için sesini duyurmaya çalışıyor.

        Resul Çetin tam da yaşının gerektirdiği gibi yerinde duramayan futbol tutkunu bir genç. İstanbul’da bir fabrikanın temizlik bölümünde çalışıyor. Bir gün nefes darlığı çekiyor, işyeri hekimine gidiyor. Kısa muayeneden sonra hastaneye sevk ediliyor. Öğreniyor ki kalp yetmezliği var ve nakil olması gerekiyor. Yapay kalp en son çare. Hem insan o yaşta onu nasıl taşıyacağını düşünmez mi? Resul de öyle. Çalışması gerekirken çalışamıyor. İşyeri yine de idare ediyor, SGK hizmetlerinden yararlanabilsin, tedavisi aksamasın diye.

        "DURUMUM ORTADA"

        Ama bu da yetmiyor. Tam 8 ay önce eski hayatını unutan Resul, şimdi organ bağışı bekliyor. Bu bekleyiş de “bedava” değil. Her ay SGK’nın karşılamadığı Revatio 20 mg adlı bir ilacı günde 3 kez kullanmak ve 994 TL ödemek zorunda. Buna karşılık İstanbul’da yaşadıkları gecekonduya babasının emekli maaşı 1100 TL giriyor, gerisi yok. Resul, “Görünen köy kılavuz istemez. Durumum ortada” diyor.

        "TEK VARLIĞIM GÜLÜMSEMEK"

        Resul, 4.5 ayda Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yattığını anlatıyor ve ekliyor: “Hastanede ilaçlarımı düzenli kullanıyordum. Durumum iyiyie gittikçe şoklama cihazı taktılar kalbime, taburcu ettiler. Ancak bundan sonra da bazı ilaçlar kullanmam gerekiyor. Evet, haklısınız efendim, ben varlıklı bir insan değilim. Tek varlığım sadece gülümsemek. Fakat bu varlığıma pahalı ve SGK’nın karşılamadığı bir ilaç izin vermiyor. Şimdi ne yapmalı, sizden yardımlarınızı bekliyorum. Çünkü ben 23 yaşındayım ve kalp nakli bekliyorum. Bu ilacı kullanmam gerek. Bu yüzden yardımlarınızı ve dualarınızı bekliyorum.”

        "SADECE 15 DAKİKA AYIRIN"

        Organ bağışı hakkında da düşüncelerini dile getiren Resul Çetin, bu konudaki çağrısını da şu sözlerle yapıyor: “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben de başıma gelene kadar bunun önemini fark etmedim. Ama ne olur herkes hayatından sadece 15 dakika ayırsın ve organlarını bağışlasın. Bir çok insana dünyaları bağışladıklarını unutmasın.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ