Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser 35 günde kanseri yendi!,Dil kanserini 35 günde yendi

        Diyarbakır'da yaşayan 76 yaşındaki Ahmet Yenice, dil kökünde yer alan kanserli kitleden 35 günde kurtularak sağlığına kavuştu.

        Yutma güçlüğü şikayetleriyle hastaneye başvuran Yenice'nin, yaptırdığı tetkikler sonucu dil kökünde tümör tespit edildi.

        Diyarbakır ve Ankara'da yapılan tetkikler sonucunda, yediklerinin boğazda takılma nedeninin dil kökündeki erken evre bir tümör olduğunu öğrenen Yenice'ye, kanserli kitlenin tedavi edilmediği takdirde ilerleyerek vücuduna yayılabileceği söylendi.

        Radyasyon Onkolojisi uzmanı Dr. Özgür Ozan Şeşeoğulları ve Dahiliye uzmanı Dr. Mustafa Bostancı tarafından kemoradyoterapi programına alınan Yenice, 35 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşarak normal yaşantısına döndü.

        "İKİNCİ BAHARIMI YAŞIYORUM"

        Kanserle tanışma öyküsünün, ilaçların ve yiyeceklerin boğazına takılmasıyla başladığını dile getiren Ahmet Yenice, hastalığını yenerek yaşamında yepyeni bir sayfa açtığını ve ikinci baharını yaşadığını söyledi.

        Yenice, kendisini yaşama yeniden bağlayan tedavi sürecini şöyle anlattı:

        "Kanser olduğumu öğrendiğimde biraz telaşlandım. Ancak hiç vakit kaybetmeden tedavi seçeneklerini araştırdım ve edindiğim bilgilerde radyoterapinin başlangıç aşamasında olan hastalığıma büyük oranda olumlu etkisi olduğunu öğrendim. Özel bir hastanenin Radyasyon Onkolojisi Bölümü'ne başvurdum ve tedaviye başladık. Yaklaşık 35 gün süren tedavinin sonunda sağlığıma kavuştum. 76 yaşımdan sonra hayata yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Kanserin tek korkutan yanı geç evre ortaya çıkması. Benim durumumda olan tüm hastalar yeniden sağlığına kavuşabilir."

        EN ÖNEMLİ BELİRTİ YUTMADA GÜÇLÜK

        Dil kökünde oluşan kanserlerin tedavisinde tüm kanser türlerinde olduğu gibi erken tanının yaşamsal önemi bulunduğuna dikkati çeken Şeşeoğulları, "Alkol ve sigaranın birlikte kullanımı dil kökü kanseri riskini daha da artırmaktadır. Dil kökü kanserinin en önemli belirtisi yutmada çekilen güçlüktür ve hasta bu durumu uzun süre yaşıyorsa mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına muayene olmalıdır. Boğazda takılma hissi ve yutma güçlüğü, ağrı, öksürük, kanlı balgam, boyunda şişlik gibi belirtiler de görülebilir. Dil kökü kanserine yakalanan hastalarda metastaz riski oldukça yüksektir. Tüm uzak metastazların yüzde 50-80'ni akciğerde yer alıyor. Uzak metastazlı hastaların tedavisi daha zordur" diye konuştu.

        Şeşeoğulları, radyoterapinin, erken evre kanserlerde tek başına, cerrahi girişimden sonra veya kemoterapi ile birlikte de verilebileceği ifade etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ