Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Nijeryalı kadının hastalığı belli oldu, Nijeryalı , ebola virüsü, sıtma, istanbulda ebola şüphesi

        Nijerya’nın Lagos kentinden İstanbul’a gelen THY uçağında Ebola paniği yaşanmıştı.

        Uçakta bulunan Nijeryalı bir kadında yüksek ateş ve kusma belirtileri görülmesi üzerine havalimanında alarma geçildi. Yolcular tahliye edilirken, uçak da dezenfekte edildi.

        Kadın ve oğlu ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

        Sağlık Bakanlığı yetkilileri, söz konusu kadında sıtma virüsüne rastlandığını bildirdi.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Nijeryalı kadın hastada Ebola virüsüne rastlanılmadığı bildirildi.

        Açıklamada şöyle denildi: Dün Nijerya'nın Lagos şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY Uçağı'ndan "ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hastaya yapılan tetkikleri tamamlanmış, ebola virüsü taşımadığı kesinleşmiştir.

        Nijerya uyruklu 34 yaşındaki kadın "yüksek ateş ve kusma" şikâyeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınmıştı. Hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesi uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul ilimizdeki bir hastanemizde gözlem altına alınmışlardı. Hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikleri tamamlanmış "sıtma" olduğu anlaşılmıştır.

        BAKAN ELVAN: EBOLA SÖZ KONUSU DEĞİL

        Öte yandan, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bana ulaşan bilgilere göre Ebola vakasının söz konusu olmadığı ifade edilmiştir” diye konuştu.

        Özellikle Batı Afrika’da etkili olan Ebola virüsünden ölenlerin sayısı 1000’i aştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ