Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Yulaf tüket depresyonu önle, yulafın yararları, depresyon

        Yulaf gevreği ya da yulaf ezmesi tüketmek, nedense sadece diyet yaptığımızda aklımıza geliyor. Oysa ki, yulafın faydalarını duyduğunuzda onu beslenme düzeninize temelli katmak isteyeceğinize eminiz! Mide hastalıklarından strese kadar birçok sağlık sorununa iyi gelen ve vücudumuza sağlık katan yulafın faydalarını öğrenmeye ne dersiniz?

        İşte bir çok hastalığa iyi gelen yulafın faydaları...

        Depresyona karşı korur

        Yulafı düzenli olarak tüketmek, olası bir depresyon sorununa karşı kişiyi koruyor. B6 bakımından çok zengin olması seratonin düzeyini yüksek tutuyor, böylece depresyona yakalanma olasılığı düşüyor.

        Kemik erimesini önler

        Biraz sütle karıştırılmış yulaf, oldukça kuvvetli bir kalsiyum kaynağına dönüşüyor. Yulafın bu şekilde tüketilmesi kemik erimesinin önüne geçiyor.

        Bağışıklığı yükseltir

        Yulaf, bağışıklık sistemini yükseltici bir etkiye sahip. Aynı zamanda serbest radikallerin kansere yol açmasını önlüyor. E vitamini açısından zengin olması da cilt ve saçlara iyi geliyor, yaşlanma etkileriyle savaşıyor.

        Sindirimi düzenler

        Sindirim sistemini adeta yeniden düzenleyen yulaf harika bir idrar söktürücüdür. Kabızlığa iyi gelir. Mide ve bağırsakları rahatlatır.

        Tansiyon ve kolesterole iyi gelir

        Her gün bir kase yulaf yiyerek, kan basıncını kontrol altına alabilir ve yüksek tansiyonu düşürebilirsiniz. Yulafın bir diğer faydası ise, kolesterolü düşürmesi…

        Zayıflamanıza yardımcı olur

        Yulafın yüksek miktarda lif içermesi, uzun süre tokluk hissi sağlıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Yüksek oranda lif içermesi aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmesine sebep oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ