Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Tıpta Yenilikler Kansere karşı tuz devrimi, kanser , tıpta yenilikler, kansere tuz, kanserli hücre

        İngiltere'de yapılan bir araştırma, tuzun kanser tedavisi için yeni bir yöntem geliştirilmesinin sağlanabileceğini ortaya koydu. Sodyum ve klorür iyonları içeren hücrelerin oluşturduğu molekülün vücuda enjekte edilmesi durumunda, vücutta bulunan kanserli hücrelere temas ederek, bu hücrelerin kendi kendini imha etmesine sebep oluyor. Bu yeni yöntem sayesinde, kanser tedavisinde kullanılabilecek daha etkili ilaçlar üretilebileceğini savunan uzmanlar, kanser tedavisinde yeni bir çığır açılacağını belirtiyor. Moleküllere sentetik iyon transferi daha önceden kullanılan bir yöntem olmasına rağmen, kanserli bir hücrenin içerisine tuz akınının hücre ölümünü nasıl tetiklediği yeni keşfedilen bir gelişme.

        ALTIN PARTİKÜLLERİ DE ETKİLİ

        Cambridge Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı yeni araştırma ise, altının beyin kanseri ile mücadelede etkili olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, beyin kanseri için kullanılan ilaçların içerisine çok küçük altın partikülleri yerleştiren uzmanlar, ilaçların bu sayede kanserli hücreler ile savaşmada eskisinden çok daha fazla etkili olduğunu ispatladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ