Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Mide kanserine karşı botoks, ABD ve Norveçli biliminsanları fareler üzerinde yaptığı araştırmada botoksun mide kanserinin tedavisinde etkili olabileceğini gösterdi, mide kanseri, mide kanseri tedavisi, mide kanseri botoks, botoks tedavisi, mide kanseri iç

        Botoksun mide kanserinin ilerlemesini azaltabileceği belirlendi. Amerikalı ve Norveçli bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, güzellik salonlarının gözdesi botoksun mide kanserinin tedavisinde etkili olabileceğini gösterdi.

        Sinirlerin kanser kök hücrelerini kontrol ettiğini belirleyen bilim adamları, botoksla sinir akışının durdurulabileceğini ve böylece mide kanserinin ilerlemesinin önüne geçilebileceğini belirtti.

        Araştırmaya imza atanlardan Timothy Wang, sinir sinyallerinin durdurulmasının kanser hücrelerinin daha hassas hale gelmesini sağladığını, böylece hücrelerin büyümesinin engellendiğini vurguladı.Biliminsanları, mide kanserine yakalanan farelere 4 farklı yöntem kullanarak sinir akışını ortadan kaldırdı ve farelerdeki tümörün büyümesini önledi.

        Ayrıca botoks ve kanser ilaçlarının birlikte kullanılması farelerin yaşam süresinin kemoterapiye göre yüzde 35'e kadar uzamasını sağladı.

        Japonya'da 37 hastayla yapılan deneyler de başarılı oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ