Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları 'Kanser yok edilemez', Kanser türleri, Kanser yok olur mu?, Kanser araştırmaları

        DÜNYA Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada yılda 14 milyon kişiye kanser teşhisi konuyor fakat bu rakamın 2025’e kadar 19 milyona, 2030’a kadar 22 milyona ve 2035’e kadar da 24 milyona çıkacağı öngörülüyor. Türkiye’de her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Örgütün öngörüleri bu yöndeyken kanser üzerinde araştırma yapan Alman ve Hırvat evrim biyologları da kanserle ilgili iyi haberler vermiyor. Biyologlar, dünyada milyonlarca kişinin ölümüne neden olan hastalığın tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığı sonucuna ulaştı.

        NESİLDEN NESİLE

        Almanya’nın Kiel ve Hırvatistan’ın Katolik Üniversitesi uzmanlarının tatlı su hayvanları üzerinde yaptığı araştırmaya göre, bazı tümörler kendiliğinden, doğal olarak oluşuyor. Hastalık yapan tümörlerin milyonlarca yıl önce yaşamış mikroskobik canlılarda da bulunduğunu tespit eden uzmanlara göre, bunlar canlıların evriminin bir parçası ve nesilden nesile aktarılıyor. Büyük ihtimalle hiç yok edilemeyecek. Araştırmayı yürüten ekipten Alman Profesör Thomas Bosch, “Kanser hücrelerinin derin evrimsel kökleri var. Bedenimizde hayati önem taşıyan herhangi bir hücre bir hata yapabilir. Doğduğumuz andan itibaren üzerimizde bir zaman ayarlı bomba taşıyoruz. Bu bomba erken yaşta da patlayabilir, sonra da” diyor. Ancak Bosch, bunun kanserin tedavisi için hiçbir şey yapılamayacağı anlamına gelmediğini vurguluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ