Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Meme büyütme operasyonunda bilmeniz gerekenler, Meme büyütme operasyonu,Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş

        Vücut yapısına baktığınızda kimi kadınların meme hacmi, omuz genişliği, bel ve basenine kıyasla daha küçük olabilir. Ayrıca bir meme diğerine göre yapısal veya genetik nedenlerden ötürü daha küçük veya hiç gelişmemiş de olabilir. Ayrıca hamilelik ve emzirme dönemini takiben meme hacminin kayıp olmabilir. Bu tür durumların kişide eksiklik duygusu uyandırması ve psikolojik olarak stres oluşturması olağan bir sonuç olduğunu belirten Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, memenin, kadın vücudunu tamamlayan, aynı zamanda kadim Anadolu topluluklarında bereketi sembolize eden bir organ olduğunu söyleyen Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, bu durumun kesin ve en sağlıklı çözümü hiçbir zaman güncelliğini yitirmeyen yöntem olan silikon protez ile meme büyütme ameliyatı olduğunu söylüyor. Kendi yağ dokusu veya yapay hyalüronik asit ile yapılan meme dolguları zaman zaman popüler olmakla birlikte hiçbir zaman silikon protezler kadar kalıcı ve sağlıklı olmamışlardır. Çünkü bu yöntemler kalıcı değildir ve meme dokusuna yapılan yapay veya doğal madde enjeksiyonları meme dokusunda oluşturduğu değişiklikler mamografide olası bir kitlenin yanlış değerlendirilmesine sebep olabilmektedir. Oysa silikon protezler mamografide meme dokusunun altında kalacağı için görüntüde her hangi bir değişikliğe yol açmaz. Ayrıca silikon protezin sağladığı doğal görüntü ve yumuşak kıvamı sağlayamamaktadırlar.

        Değişik amaçlar için çeşitli boyut ve şekillerde (pürüzlü veya düz yüzeyli, yuvarlak veya damla şekilli) silikon protezlerin mevcut olduğundan bahseden Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, hangi boyut ve şekilde protezin daha uygun olacağı yapılacak muayene sonrası hekiminiz ile ortak karar verilmesi gerektiğini belirtiyor.

        ESTETİK MEME AMELİYATLARININ NASIL YAPILMASI UYGUNDUR?

        Meme protezinin nasıl yapıldığını anlatan Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş ,meme başından, meme altından ve koltuk altından olmak üzere 3 değişik bölgeden meme bezinin altına (subglanduler), göğüs kasının altına (submuskuler), göğüs kası zarının altına (subfasyal) veya iki planlı (dual plan) olacak şekilde yerleştirilebileceğini söylüyor.

        Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş , Protezin, nereye ve nereden yerleştirilmesi gerektiğini , estetik açıdan nasıl daha doğru bir sonuç alınacağını , yapılacak muayene sonrası hastaların talebi ve hekimin görüşü doğrultusunda ortak karar verilmesi halinde olabileceğini belirtiyor.

        MEME PROTEZ AMELİYATI SONRASI HASTALAR NELER HİSSEDER?

        Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş Meme Protez ameliyat sonrası erken dönemde meme ucunda geçici olarak aşırı duyarlılık veya duyu kusuru olabileceğini anlatıyor ve ekliyor.

        MEME PROTEZİ EMZİRMEYE ENGEL DEĞİL…!

        Bu durum nadiren kalıcı olabileceğinden de bahseden Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, Meme protezi süt kanallarını etkilemediği için emzirmeye herhangi bir etkisinin olmadığını belirtiyor. Ancak teorik olarak ilk 6 ay hamile kalınmaması gerektiğini vurguluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ