Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Ebola önlemi alan doktorlara saldırdılar, Ebola virüsü, Ebola , Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü

        Gine'de örgütün merkezi, Ebola virüsünün yayılmasını önlemek için alınan önlemlere karşı çıkanların saldırısına uğradı.

        Adının açıklamasını istemeyen bir sağlık yetkilisi, ülkenin güneydoğusundaki N’zerekore bölgesinde, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü üyelerinin Ebola virüsünün yayılmasını önlemek için bir pazar yeri ve çevresini dezenfekte etmek amacıyla dağıtmasının halkın tepkisine yol açtığını belirtti.

        Ebola virüsü kapan hastaların bulunduğu merkeze sopalarla saldıran bazı kişiler "Ebola, yalan" sloganları attı.

        Güvenlik güçlerinin bu kişilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi ise gerilimi daha da artırdı.

        Gine'de nisanda da örgütün Macenta bölgesindeki merkezi saldırıya uğramıştı.

        Örgütten Corinne Benazech, tepkinin anlaşılır olduğunu, virüsün yayılmasını engellemek için alınan önlemlerin, buna alışkın olmayan halkı tedirgin ettiğini belirtmişti.

        EBOLA 1427 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

        Batı Afrika ülkelerinin sağlık bakanları, Ebola salgına karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Gana'da bir araya gelecek. Dünya Sağlık Örgütü, salgının 1.427 kişinin ölümüne neden olduğunu belirtiyor. Enfeksiyondan etkilenenlerin sayısı da 2.615.

        ABD Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi CDC'nin müdürü Tom Frieden dün yaptığı açıklamada, Ebola salgının önlenebilmesi için 'daha önce eşi benzeri görülmemiş' bir çözüm getirilmesi gerektiğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ