Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Burun estetiğinde kişiye özel tasarım, Burun estetiği, Kişiye özel burun estetiği, Op.Dr. Bekir Sivri

        Burun yüzümüzün ortasında bulunması nedeniyle yüz bölgesinin estetiğini belirleyen en önemli unsurdur diyen Op Dr Bekir Sivri, Türkiye'de ve dünyada en sık yapılan estetik ameliyatları ,burun estetiği ameliyatları olduğunu ifade etti.

        Türkiye'de coğrafi konum ve genetik dolayısıyla yüz ile uyumlu olmayan kemerli, eğri, büyük ve düşük burunlarla çok sık olarak karşılaşmaktayız diyen Op.Dr. Bekir Sivri, "Tabi ki bunlar özellikle de sosyal ortamlarda insan psikolojisini etkilemektedir" diyerek vurgulama yapıyor.

        "Mesala kemerli burnu olan çoğu hastam bana muayene için geldiğinde özellikle profil fotoğrafı çektirmekten kaçındığını ifade etmekte.’’

        Op.Dr. Bekir Sivri, ideal burunun nasıl olacağının püf noktalarını anlattı.

        Peki ideal burun nasıl olmalı ?

        Doğal görünmeli

        Ameliyat olduğu belli olmamalı

        Kendi içinde ve yüzünüzle uyumlu orantılı olmalı,

        Nefes alma fonksiyonları korunmuş olmalı

        Kişiye özel planlanmalı

        En önemlisi ameliyattan sonra sizi hiç tanımayan birisi estetikli olduğunuzu anlamamalıdır.

        Sizi tanıyanlarda yüzünde bir güzellik var sanki gençleşmişsin demelidir, diyerek ekleme yapan Op Dr Bekir Sivri, "İyi yapılmış güzel bir burun yüzün diğer güzelliklerini ortaya çıkarır" diyor. Bayanlarda burun ameliyatından sonra özelikle gözler ve dudaklar daha ön plana çıkmakta, erkeklerde ise bakışlar ifade kazanmaktadır diyerek çok önemli bulguları bizlere aktaran Op Dr Bekir Sivri, ameliyat öncesinde fotoğraf çekerek, photoshop programlarını kullanarak hastamızın istediği burun şeklini anlamaya çalışıyoruz ve ameliyat planımızı buna göre şekillendiriyoruz ‘’ diyor.

        Örneğin bazı bayan hastalarımız burun sırtındaki kavisin çok az olmasını isterken bazı hastalarımız biraz daha kavisli ve biraz daha kalkık havalı bir burun istemekte olduğunu belirten Op Dr Bekir Sivri ,bazı hastalarımız burun ucunun biraz daha sivri olmasını isterken bazıları daha yuvarlak isteyebilmektedir diyor.

        İşte kişiye özel tasarımla herkesin yüzüne yakışan, karakteriyle, cinsiyetiyle, istekleriyle uyumlu bir burun yapmak bizim için en önemli noktadır’’ diyerek yaptığı ameliyatlarda gösterdiği titizlik anlaşılmaktadır.

        Ameliyat öncesinde burun tasarımı yaparken yüzdeki oranlar, çenenin pozisyonu, şakaklar, burun kökünün yüksekliği, burun cildinin kalınlığı, cinsiyet, kişinin beklentileri, karakteri, psikolojisi gibi birçok faktörü göz önünde bulunduruyoruz diyen Op Dr Bekir Sivri, Erkeklerde burun sırtının düz, burnun dudakla yaptığı açının yaklaşık 90 derece olması doğal bir görünüm sağlarken, bayanlarda burun sırtının hafif kavisli burun ucunun hafif kalkık olması arzulanmaktadır diyor.

        Erkeklerde sivri ve keskin hatlar daha doğal bir görünüm sağlarken bayanlarda yuvarlak ve yumuşak geçişler daha doğaldır ve daha güzel görünür.’’ Şeklinde püf noktaları aktaran Op Dr Bekir Sivri , Başarısız burun ameliyatının en önemli nedenlerinden biri doktorun ameliyat öncesinde hastanın beklentilerini ve isteklerini tam olarak anlayamaması ya da hastanın bunları doktora net olarak ifade edememesidir diyor.

        Op Dr Bekir Sivri Ameliyat öncesinde bunlar ayrıntılı olarak görüşülmeli ve buna göre detaylı ameliyat planı yapılmalıdır.

        Burun estetiği ameliyatı sonuç olarak standart bir iş değildir. Her burun kişiye özel tasarlanmalı ve dizayn edilmelidir.

        Burun estetiği ameliyatı güzel, dengeli, orantılı ve yapısal tekniklerle yapıldığı zaman ameliyat sonrası kişinin kendine güvenini ve psikolojisini düzelten psikolojik bir ameliyattır aynı zamanda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ