Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Batı ve Orta Afrika'daki Ebola salgını, Ebola, Ebola Salgını

        Gabon, Senegal, Burkina Faso, Benin ve Fildişi Sahili gibi ülkeler "Ebola çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık. Ülkemize gelmesine engel olalım" ya da "Ebola salgınının bulunduğu ülkelerden geldiyseniz bir doktora görünün" gibi kısa mesajlarla toplumu uyarmaya ve bilinçlendirmeye çalışıyor.

        Senegalliler 5 Eylül'den bu yana mesajlarla hijyen kurallarına uymaları konusunda ikaz edilirken, Benin'de vatandaşlara artık el sıkışmama çağrısı yapılıyor.

        Mesajların halk üzerinde etkili olduğu, hatta bazı vatandaşların el sıkışmayı tamamen bıraktığı, bazılarının ise artık tokalaşmadan önce poşetlerle ellerini sardığı belirtildi.

        Fildişi Sahili'nde de durum farklı değil

        Hijyen kurallarına uyma konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini kısa mesajlarla öğrenen halk, Ebola belirtileri gösteren birini tespit ettiklerinde ücretsiz olarak yetkililere haber vermeleri, telef olmuş hayvanlara dokunmamaları gerektiğini biliyor.

        Mesajlar bazı kişilerin telaşa kapılmasına yol açsa da Burkina Faso'da yetkililer, yine kısa mesaj yoluyla, insanları sakinleştirmeye çalışıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ