Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Türkiye’nin intihar haritası çıkarılacak, İntihari İntihar etmek, Türkiye'de İntihar Oranları

        LÜTFİ ERDOĞAN / HABERTÜRK

        Türkiye'de de geçen yıl 3 bin 189 kişi intihar etti. İntihar edenlerin yüzde 72.7’sini erkekler, yüzde 27.3’ünü ise kadınlar oluşturdu. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin yıllara göre intihar hızını 100 binde 4.2 olarak belirledi. Her yıl intihar vakalarının artması üzerine harekete geçen bakanlık, intiharları önlemek için eylem planı hazırladı. Planda intihar hızının 2015 yılında 100 binde 4, 2016’da 100 binde 3.8, 2017 yılında ise 100 binde 3.6’ya düşürülmesi hedeflendi. Projenin detayları şöyle:

        VERI TABANI:

        İntiharı azaltmak için Türkiye’nin veri tabanı oluşturulacak. Veri tabanı sayesinde intihar rakamları sağlıklı bir şekilde kayıt altına alınacak. Kayıtlarla birlikte artış ya da azalış gözlenecek. Stratejiler veri tabanındaki istatistiklere göre belirlenecek.

        INTIHAR HARITASI:

        Türkiye’nin intihar haritası çıkarılacak. 81 ilin intihar rakamları tek tek analiz edilecek. Analizler illerin sosyoekonomik, kültürel ve eğitim yapısına göre yapılacak. İntiharın yüksek olduğu iller belirlenecek. Bu illere özel stratejiler geliştirilerek hayata geçirilecek.

        RISK FAKTÖRLERI:

        Bölgelere özgü risk faktörleri belirlenecek. Riskler değerlendirilerek etkileri azaltılacak. Maden işçileri, mevsimlik tarım işçileri gibi meslek grupları ile işsiz nüfus bu kapsamda dikkatle izlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ