Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kahvaltıda çay yerine süt için, kahvaltı, süt, çay, sağlık, pekmez, bal, reçel, yumurta, vitaminler, meyve, sebze, tahıl ürünler, besin, çocuklar, yumurta, peynir, protein, kan şekeri

        Vücudun düzenli şekilde çalışabilmesi ve kan şekerinin belirli düzeyde olması için kahvaltı yapmanın önemini Halk Sağlığı Müdürlüğü anlattı.

        Halk Sağlığı Müdürlüğü kahvaltı yapılmadığında kan şekerinin düşeceğini ve kan şekerinin düşmesine bağlı olarak yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algı sorunu ile karşılaşabileceğine dikkat çekti.

        Yazılı yapılan açıklamada Halk Sağlığı Müdürlüğü, Süt, yumurta, peynir gibi besinler protein yönünden zengin olduklarından kan şekerini düzenleyerek yorgunluk, açlık gibi duyguların önlenmesinde etkili olur. Özellikle çocuklar sabah kahvaltılarında bir adet yumurta yemelidir.

        Vitaminlerden zengin olan meyve ve sebzeler kahvaltıda yer almalıdır. Kahvaltılık tahıl ürünleri de( mısır gevreği, yulaf ezmesi vb.) kahvaltıda yer alabilir. Ancak bu besinlerin yanında mutlaka süt, sebze ve meyve tüketilmelidir.

        Vücut ağırlığı fazla değilse kahvaltılara pekmez, bal, reçel, marmelat eklenebilir. Yumurta katı pişirilmiş olmamalıdır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dk pişirilmesi yeterlidir. Daha uzun pişirme yumurtadaki besin ögelerinin kaybına neden olur. Kahvaltıda içilen çay besinlerde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azaltır. Bu nedenle çay açık ve limonlu olmalı daha çok ıhlamur gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Ancak kahvaltıda süt içmek en sağlıklısıdır" denildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ