Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Geçmeyen öksürük, bitmeyen hapşırığa çare!, Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt Şafa, hastalıklara karşı korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını haberturk.com'a anlattı, enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmak ve yavaşlayan metabolizm

        Bugünlerde çevremizde pek çok kişi hapşırık, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi sorunlardan muzdarip...

        Mevsim geçişi ve soğumaya yüz tutan havalar olumsuz etkilerini gösteriyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında milyonlarca mikrop havada uçuşuyor, virüsler ve serbest radikaller vücudumuza her gün hücum ediyor.

        Hal böyle olunca bu dönemlerde vücudumuzu hastalıklara karşı korumakla görevli olan bağışıklık sistemimizin savaşı da başlamış oluyor.

        Dolayısıyla enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmak ve yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmamızın yolu öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Bunun için de yiyip içtiklerimize dikkat etmek, sağlıklı ve düzenli beslenmeye önem vermek gerekiyor.

        Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt Şafak, bağışıklık sistemini güçlendiren 10 besini haberturk.com'a anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ