Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Estetik sorunlar ruhu da zedeliyor !, burun estetiği, kimler estetik yaptırabilir

        Dış görünüşünden memnun olan kişinin çoğu zaman kendisi ile daha barışık olan insan olduğunu ifade eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, “İş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı, aşk ve evlilik hayatında daha kolay mutlu olabilmektedir. Yapılan bir araştırmada, insan üzerindeki ilk izlenimlerin yüzde 80-90'nı kişinin dış görünüşü oluşturuyor, ilk 30 saniyede yeni gördüğümüz biri hakkında önyargılarımız oluşuyor. Makyajınız, gözleriniz, bakışlarınız, saç tarzınız, burnunuzun kemerli olması giyim tarzınız bunları etkiliyor.” dedi.

        Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, estetik sorunların zamanla kişide telafisi zor ruhsal sorunlara yol açtığını belirterek bazı estetik rahatsızlıkların operasyonlarla düzeltilerek kişideki özgüveni artırdığını, kişinin psikolojisini düzelttiğini açıkladı.

        Özellikle burun şekli hastaların psikolojisini bozabilmekte olduğunu ifade eden Sivri, şöyle konuştu:

        “Son dönemde estetik cerrahideki gelişmeler ve estetik operasyonların uygulanma aşamalarındaki başarı ülkemizde de estetik operasyonlarda ciddi artışa sebep oldu. Bugüne kadar estetik operasyon geçiren büyük bir çoğunlukta görülen, kişinin özgüvenin estetik operasyon öncesine göre çok daha fazla arttığıdır. Burnumuzun yüzümüzün tam ortasında, en görünen yerde olması ve yüz güzelliğini belirleyen ana unsurlardan biri olması nedeniyle burun estetiği ülkemizde ve dünyada en sık yaptırılan estetik ameliyattır.

        Yaşadığımız coğrafyanın özelliği gereği ülkemizde genellikle yüzümüzle uyumlu olmayan kemerli, ucu düşük, eğri, yüze göre büyük burunlar ile sık olarak karşılaşmaktayız. Burun; yüzümüzün ortasında bulunduğundan, herhangi bir şekilde saklamak mümkün değil. Kemerli ve büyük burunlu çoğu hastam muayene için geldiklerinde özellikle profil fotoğrafı çektirmekten kaçındığını ifade ediyor. Bu da insanın psikolojisini ve kendine güvenini etkiliyor. Çoğu kişi üniversiteye başlamadan önce ya da yeni bir işe başlamadan yeni arkadaşlarıyla tanışmadan önce kariyer öncesi estetik yaptırıyor. Burun estetiğinde amacımız kişinin beklentileri de göz önünde bulundurularak kişinin yüzüyle uyumlu,kişiye özel bir burun yapmaktır."

        PEKİ KİMLER BURUN ESTETİĞİ YAPTIRABİLİR?

        Aynaya baktığınız zaman burnunuzdaki kemerden, burun ucunun düşük olmasından rahatsızsanız ya da burnunuz yüzünüzün diğer bölgelerine göre uyumsuz olduğunu düşünüyorsanız, burun estetiği ameliyatı için adaysınız demektir.”

        Ayrıca Op. Dr. Ayşegül Sivri burun estetiği ameliyatı ile sadece burun dış şeklinin değiştirilmediğini, aynı zamanda ameliyat sırasında burun içinde nefes almayı engelleyen problemlerin de çözülerek kişinin daha sağlıklı ve rahat nefes almasının sağlandığını belirtti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ