Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Avustralya'da Ebola şüphesi, Ebola Salgını, Ebola Virüsü, Ebola Alarmı

        Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de görev yapıp Avustralya'ya dönen hemşirenin ateşinin yükselmesi, ülkede Ebola virüsü korkusuna yol açtı.

        Kızılhaç'ta gönüllü hemşire olarak Siera Leone'de bir ay çalıştıktan sonra Cairns kentine dönen 57 yaşındaki hemşire, evinde gözlem altına alındı. Avustralya medyası, hemşirenin evinde ateşinin yükselmesini ilk haber olarak verdi.

        Avustralya yasalarına göre, salgın hastalıkların görüldüğü ülkelerde görev yapan sağlık personeli ülkeye döndüğünde 21 gün gözlem altında kalıyor.

        Queensland eyalet sağlık şefi Jeannette Young, gönüllü hemşirenin de kurallar gereği Siera Leone'den döner dönmez gözlem altına alındığını, hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak biraz ateşinin yükseldiğini bu yüzden de hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

        Gönüllü hemşirenin tüm kuralları doğru uyguladığını ifade eden Young, "Kendisi bu sabah yetkilileri aradı ve ateşinin 37,6 derece olduğunu söyledi. Şu anda Cairns halkının sağlığını tehdit eden bir risk yok, başkasına bulaştırma ihtimali de çok çok düşük. Hemşire şu anda hasta da değil, sadece ateşi var" dedi.

        Young, ismi açıklanmayan gönüllü hemşireden alınan kan örneklerinin tahlil için Brisbane kentine gönderildiğini, sonuçların en geç bir gün içinde açıklanacağını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ