Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Greyfurt yağlı gıdadan alınan kiloyu azaltıyor, greyfurt suyunun faydaları, kilo almaya karşı önlemler, sağlıklı kilo verme, Hollywood Diyeti

        ABD’deki California Üniversitesi, Berkeley’de görevli bilim insanları, diyetisyenlerin uzun zamandır savunduğu “greyfurt kilo vermeye yardımcı olabilir” tezini doğrulamasa da “kilo almayı engelleyebileceğine” işaret eden bir araştırmaya imza attı.

        Araşırmaya göre yağlı gıdalar tüketilirken greyfurt suyu içmek bu gıdalar nedeniyle alınan kiloyu beşte bir oranında azaltıyor. Araştırma kapsamında, fareler iki gruba ayrıldı; bir grupa üç ay süreyle yağlı gıda yedirildi ve greyfurt suyu içirildi; diğerlerine ise yağlı gıdanın yanında su verildi.

        Greyfurt içenlerin yüzde 18 daha az kilo aldığı belirlendi. Greyfurtun kan şekeri seviyelerini de kontrol altında tuttuğunu belirten araştırma ekibinin başındaki Prof. Joseph Napoli, “Elde ettiğimiz verilerin insanlar için de geçerli olduğundan eminiz” dedi. Geçmişi 1930’lara dayanan “Hollywood Diyeti”nde her öğünde greyfurt yeniyor veya içiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ