Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Önce karaciğer nakli, sonra bebek, organ nakli, karaciğer nakli, siroz hastalığı, organ naklinden sonra çocuk sahibi olmak

        4 yıl önce eşinin bağışladığı karaciğer parçasıyla siroz hastalığından kurtulan 26 yaşındaki Fatma Köse, 10 gün önce dünyaya getirdiği minik oğlu İbrahim ile birlikte doktorları ziyarete geldi. Köse, "Eşim karaciğerini vererek beni hayata bağladı. Ben de ona nakilden sonra ikinci bir evlat vererek teşekkür ettim" dedi.

        Antalya'da oturan Köse ailesi 8 yıl önce evlendi. Evliliklerinin birinci yılı sonunda Vedat Efe adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. 4 yıl önce halsizlik ve teninde sararma şikayetleriyle doktora giden Fatma Köse'ye siroz hastalığı teşhisi konuldu. Eşi 30 yaşındaki Tacettin Köse'nin karaciğerinin bir bölümü nakledilen Fatma Köse, sirozdan kurtuldu. 10 gün önce de İbrahim adını verdikleri ikinci çocukları dünyaya gelen çift, organ nakli yapan doktorları çocuklarıyla birlikte ziyaret etti.

        Fatma Köse, "Dört yıl önce eşimin bağışladığı karaciğer ile siroz hastalığından kurtuldum, sağlığıma kavuştum. 10 gün önce de İbrahim adını verdiğimiz yavrumuzu dünyaya getirdim. Eşim karaciğerini vererek beni hayata bağladı. Ben de ona nakilden sonra ikinci bir evlat vererek teşekkür ettim" diye konuştu.

        NAKİL OLANLAR KORKMASIN

        Eşinin karaciğer nakli olması gerektiğini öğrendiği an verici olmak istediğini söyleyen Tacettin Köse, şunları anlattı:

        "2010 yılının Nisan ayında benden alınan karaciğerin bir bölümü 8 saat süren operasyon sonunda eşime nakledildi. Nakilden bir yıl sonra da karaciğerinden safrakesesine giden damarda tıkanıklık olduğu için 6 saat süren bir ameliyat daha geçirdi ve sağlığına kavuştu. Eşimin sirozdan kurtulduğunu görünce doktorlarımıza danıştık. Hamile kalabileceğini söylediler. 10 gün önce de aynı hastanede 3 kilo 350 gram ağırlığındaki oğlumuz İbrahim dünyaya geldi. Çok mutluyuz, nakilden sonra da çocuk sahibi olunabildiğini herkesin bilmesini istiyoruz."

        ÇOCUK SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN

        Hastanede Köse ailesiyle bir araya gelen Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Bugün çok mutluyuz, çok özel bir gün. Dört yıl önce karaciğer nakli yaptığımız Fatma Köse, 10 gün önce dünyaya getirdiği minik yavrusu ve ailesiyle birlikte merkezimizi ve bizleri ziyarete geldi. Nakil olanlar çocuk sahibi de olabilirler. Doğurganlık çağında olmaları önemli" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ