Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Doğru beslenme gripten koruyor, grip tedavisi, gribe karşı doğal koruma, sağlıklı beslenme, grip olmamak için nasıl beslenmeli

        Diyetisyen Demet Sayar, hem kış, hem de yaz aylarında düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olmak gerektiğini söyledi. Bunun için et, süt, sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin gruplarının dengeli bir biçimde tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sayar, özellikle taze sebze ve meyvelerin, soğuk havalarda da sağlıklı kalmak isteyenler için ideal besinler olduğunu ifade etti.

        C vitamininin vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağladığını ve savunma sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Sayar, "Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini kaybını önlemek için salata ve meyve suları, tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Balık, süt ve yumurta enfeksiyon düşmanı yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır. Doğru beslenme kişiyi gripten korur" diye konuştu.

        Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesinin, hastalıklardan korunmada önemli rol oynayacağını söyleyen Sayar, "Güçlü bağışıklık sistemi için fındık, ceviz, badem ve balık E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlarda bulunan omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ