Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sahte Twitter Video uygulaması hızla yayılıyor - Teknoloji Haberleri

        Twitter kullanıcıları, kendini Twitter Video olarak tanıtan sahte bir uygulamanın tuzağına düştü. Resmi uygulama taklidi yapan uygulamaya izin veren kullanıcıların profilleri, otomatik olarak diğerlerini de tuzağa düşürecek sahte bir videoyu tweet'lemeye başlıyor.

        "Bebek altına yapıyor, köpeğin tepkisi ise milyonlarıkrize sokuyor" (Baby Poops in His Onesie, But Dog’s Response Leaves Millions of People in Hysterics) başlıklı sahte videoyu izlemek isteyen kullanıcılar, resmi uygulamaya çok benzeyen Twitter Video isimli sahte uygulamaya izin vermek zorunda kalıyor.

        Tuzağa düşenler ve profili bu sahte videoyu otomatik olarak tweet'leyenler arasında New York Times kitap eleştirmeni Dwight Garner gibi ünlü isimler de yer aldı. Garner, takipçilerinin uyarısı üzerine otomatik atılan sahte video tweet'lerini sildi.

        REKLAM

        Sahte Twitter Video uygulamasını izin verenler, uygulamanın onlar için otomatik tweet'ler atmasını da mümkün kılıyor. Ancak sahte uygulamanın yaratıcıları kullanıcıların Twitter şifrelerini göremiyor.

        Twitter'da istemediğiniz bir uygulamaya onay verip vermediğinizden emin olmak için Ayarlar ve ardından Uygulamalar sekmesine gidebilirsiniz. Burada, izin verdiğiniz tüm uygulamalara ve ne yetkilere sahip olduklarını görebilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ