Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da 2 aylık bebek narkoz verildikten sonra hayatını kaybetti

        Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde bulunan bir özel hastanede sünnet yapılmak için narkoz verildikten sonra fenalaşan 2 aylık Ömer Halis Demir isimli bebek, hayatını kaybetti. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken amca Bülent Demir, "Sünnete getirdiğimiz çocuğumuzun cenazesini aldık, başka söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Ramiz Kaan Oktar'ın aktardığı bilgilere göre, Sakarya'nın Ferizli İlçesi'ne bağlı Sinanoğlu Mahallesinde yaşayan Halit ve Ayşe Demir çiftinin 5'inci çocukları olarak dünyaya gelen ve ismini Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'den alan 2 aylık Ömer Halis Demir isimli bebek sünnet için Adapazarı İlçesindeki özel bir hastaneye götürüldü. Ameliyata alınarak narkoz verilen bebek aniden fenalaştı. Olay yerine çağırılan ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcılık konuyla ilgili olarak soruşturma başlatırken küçük çocuk otopsinin ardından toprağa verildi.

        "GEREKENİ YAPACAĞIZ"

        Anne Ayşe Demir ve Baba Halit Demir'in sakinleştiricilerle bu acıya dayanabildiğini belirten amca Bülent Demir, otopsi raporu sonrasında bir ihmal ya da hata varsa gereken adli yollara başvuracaklarını belirtti. Demir "Olayın neden kaynaklandığını sorduğumuzda çocuğa narkoz verirken fenalaştığını söylediler. Devlet hastanesindeki doktorlar zaten özel hastanede hayatını kaybettiğini daha sonra buraya geldiğini söylediler. Daha sonra savcılık tarafından otopsi yaptırıldı, sonuçları bekliyoruz. Sünnete getirdiğimiz çocuğumuzun cenazesini aldık, başka söyleyecek bir şeyimiz yok. Özel hastane daha iyi yapar diye gittik. Otopsi sonucu gelince buna göre yargıya başvuracağız. Biz kimseyi suçlamıyoruz ama eğer bir hata varsa başka birinin başına gelmemesi için gerekeni yapacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ