Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunun(MYO) 6 bölümünden bu yıl mezun olan 630 öğrenci için tören düzenlendi.

        6 ayrı bölümde 2 binin üzerinde öğrenci

        Çarşamba Adapark alanında düzenlenen mezuniyet töreni, bu yıl mezun olan yüksekokulun 6 ayrı bölümünden 630 öğrencinin marşlarla alana girişiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir yaptı. 20172018 eğitimöğretim yılı mezuniyet törenine katılanları selamlayan Aydemir, 2002 yılında 240 öğrenci ile iki bölümde eğitim öğretimine başlayan okulun bugün 6 ayrı bölümde 2 binin üzerinde kişinin eğitimöğretim gördüğü bir yüksekokul haline geldiğini açıkladı.

        Konuşmasında öğrencilere de seslenen Yüksekokul Müdürü Aydemir, “Sevgili öğrenciler, ülkemizin kalkınabilmesi için ara eleman ihtiyacımızı karşılayan yüksekokulumuzdan derslerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız. Sizlere gelecek hayatlarınızda başarılar diliyor, sizleri ve ailelerinizi kutluyorum” diye konuştu.

        Önce iyi insan

        Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney törendeki konuşmasında ilk önce ailelere seslenerek, “Değerli aileler, sevincinizi paylaşıyoruz” dedi. Devletin üniversiteler için büyük para harcadığının altını çizdikten sonra öğrencilere dönen Güney, “Değerli gençlerimiz sizlerden ilk önce beklentimiz topluma faydalı olmak için hangi işte olursanız olsun iyi insan olun. Önce beşeri sermayemizi güçlendireceğiz. Mezun olan kardeşlerimiz hepinize başarılar diliyorum. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

        2017–2018 eğitimöğretim yılında, OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda; Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden Gökhan Çavuş okul birincisi, aynı bölümden Metin Yıldırım okul ikincisi, Muhasebe ve Vergi Bölümünden Nazlı Altınkaynak’ın ise okul üçüncüsü oldukları açıklandı. Okul sonunda başarıları ile dereceye giren ilk üç öğrenciyi de Çarşamba Ticaret Borsası altın ile ödüllendirdi. Öğrencilere hediyelerini Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan ve Genel Sekreter Eftal Yetimoğlu takdim etti. Öğrenciler diplomalarını da protokol üyelerinin ellerinden aldılar. Programın sonunda öğrenciler hep birlikte geleneksel olarak kep attılar.

        Mezuniyet törenine; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Çarşamba Belediye Başkan Vekili Fahri Dalgıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, öğretim görevlileri, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman ve davetliler ve aileler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler