Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung Galaxy Note 9 özellikleri neler? İşte Samsung Galaxy Note 9 hakkında her şey... - Teknoloji Haberleri
        1

        4 HAZİRAN 2018

        Samsung Galaxy Note 9'un tanıtım tarihi için Bloomberg, 9 Ağustos'u işaret etti. Tarih Samsung tarafından doğrulanırsa, öncekilere göre birkaç hafta erken bir tanıtım yapılmış olacak.

        Ayrıca, telefondaki çift mercekli kameranın güncelleneceği de belirtiliyor. Yeni kamera daha hızlı görüntü işleyebilecek ve düşük ışıkta daha iyi sonuçlar alacak.

        2

        18 MAYIS 2018

        Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’un performans testlerinde ortaya koyduğu sonuçlar gün yüzüne çıktı.

        3

        Daha önce telefonun Amerika’da satışa sunulacak olan Snapdragon 845 işlemcili modeli Geekbench’te performans testine sunulmuş ve tek çekirdek testinden 2.190, çoklu çekirdek testinden ise 8.806 puan almıştı.

        4

        Telefonun Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu diğer ülkelerde satışa sunulacak sürümü ise Samsung’un kendi işlemcisi Exynos 9810 ile çalışacak.

        5

        Geekbench’te ortaya çıkan Exynos 9810 işlemcisi Galaxy Note 9’un puanları ise 2.737 ve 9.064 olarak kaydedildi.

        6

        Aradaki performans farkı çok olmasa da, kimi kullanıcıları rahatsız edebilir. Ancak telefonun geliştirilme sürecinin henüz bitmediğini ve aradaki farkın daha da kapanabileceğini belirtmekte fayda var.

        7

        11 MAYIS 2018

        Piyasaya çıkmamış mobil cihazlara dair sızdırdığı bilgilerle ünlenen Ice Universe (@UniverseIce), Galaxy Note 9’a dair ortaya atılan büyük iddiaları çürüten bir fotoğraf yayınladı.

        8

        Fotoğrafa göre, Galaxy Note 9’un tasarımı bir önceki cihaza büyük benzerlik gösterecek. Ice Universe ayrıca yeni cihazın önceki modelden 2 mm daha kısa olacağını iddia ediyor.

        9

        Öte yandan Galaxy Note 9’da ekran içi parmak izi okuyucusu olmayacağı iddia edildi. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa, Samsung asıl yenilikleri bir sonraki Note cihazına saklıyor demektir.

        10

        7 MAYIS 2018

        Daha önce ortaya attığı doğru iddialarla tanınan sızıntı sitesi Ice Universe, Galaxy Note 9’a dair yeni söylentiler paylaştı.

        11

        Yeni söylentiler arasında, Samsung’un Galaxy Note 9 için yeni bir S Pen geliştirdiği yer alıyor. S Pen’in Note serisinin ayrılmaz bir parçası olduğu düşünüldüğünde, bunun doğru olduğunu tahmin etmek pek de güç değil.

        12

        Sitenin açıklamadığı ve asıl merak edilen ise Samsung’un S Pen’i nasıl geliştireceği. Tahminler Galaxy Note 9’un kaleminin artırılmış hassasiyete ve yeni yazılım kabiliyetlerine sahip olacağı yönünde.

        13

        Sam Mobile sitesi ise yeni S Pen’in kendi içerisinde entegre bir mikrofona sahip olabileceğini ve sesli aramalarda kullanılabileceğini belirtiyor.

        14

        Ice Universe ayrıca Samsung’un yeni Galaxy Note 9’un arayüzünde daha hafif ve sistem kaynaklarına daha az yük bindiren düzenlemeler yapacağını iddia ediyor.

        15

        Son olarak, daha önce 4.000 mAh kapasiteli olacağı iddia edilen pilin 3.850 mAh olacağı söyleniyor. Galaxy Note 8 3.300 mAh, Galaxy S9 ise 3.500 mAh pile sahip.

        16

        20 NİSAN 2O18

        Samsung’un sıradaki amiral gemisi Galaxy Note 9’un kod adının ‘Crown’ yani ‘Taç’ olduğu ortaya çıktı.

        17

        Doğru çıkan söylentileriyle ünlü Evan Blass (@evleaks), Galaxy Note 9’un diğer hiçbir telefonda olmayan iki özelliğe sahip olacağını iddia etti.

        18

        Bunlardan ilki 4.000 mAh pil. Daha önce hiçbir telefonda bu kadar büyük kapasiteli bir pil kullanılmamıştı.

        28

        29 MART 2018

        Samsung’un sıradaki amiral gemisi Galaxy Note 9’un tanıtımına aylar var ancak daha bugünden akıllı telefona dair bazı detaylar ve tartışmalar söz konusu.

        29

        İş dünyasının ihtiyaçları gözetilerek geliştirilen akıllı telefonlardan olan Galaxy Note serisi, geçmişte yaşadığı pil sebepli sorunlara rağmen hâlâ tüketicilerin favorileri arasında yer alıyor.

        30

        Yeni Galaxy Note 9’a dair şu an için bilinen çok bir şey yok ancak çıkış tarihi, tasarım ve özelliklerine dair es geçilemeyecek iddialardan bahsetmek mümkün.

        37

        Akıllı telefonda, parmak izi okuyucusunu ekranın iç bölümünde olabileceği de söylentiler arasında.

        38

        KGI analistlerine göre, Samsung mühendisleri parmak izi okuyucusunu Galaxy Note 9’un ekranının içerisine, sanal ev tuşunun olduğu bölüme konumlandırmak istiyor.

        39

        Galaxy Note 9’un yeni özellikleri hakkında ilk büyük iddia, daha önce Samsung ürünleri hakkında doğru çıkan iddialarda bulunan Twitter kullanıcısı Ice Universe oldu.

        40

        Ice Universe’ün iddiasına göre, Galaxy Note 9 selefinden daha büyük bir pile sahip olacak.

        41

        Galaxy Note 8, 3.300 mAh kapasiteli bir pile sahipti.

        42

        Cihaza dair doğrulanmış tek bilgi ise Samsung’un yeni dijital asistanı Bixby 2.0’ı Galaxy Note 9’la birlikte sunacağı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ