Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung Galaxy S9 ve S9+ tanıtıldı! - Teknoloji Haberleri

        Galaxy serisinin 2018 model amiral gemileri, özellikle kameralarındaki yeniliklerle dikkat çekti. Saniyede 960 kare çekebilen ağır çekim özelliği, ışığa göre otomatik ayarlanabilen diyaframlı kamera ve iPhone X’un en beğenilen özelliklerinden Animoji benzeri AR Emoji, yeni Galaxy S9 ve S9+’ın öne çıkan özellikleri arasında sayılabilir.

        Türkiye’de shop.samsung.com/tr adresinden ön siparişe sunulan Galaxy S9 ve S9+’ın 16 Mart’ta mağazalarda satışa sunulacağı açıklandı. Lansman esnasında konuşma şansı bulduğumuz Samsung Türkiye yetkilileri ise telefonun bir hafta içerisinde ülkemizde olmasını bekliyor.

        Önceki modellerin aksine, telefonların Türkiye fiyatları da hemen belli oldu. Yalnızca 64 GB depolama seçeneğine sahip olan 5,8 inç boyutundaki Galaxy S9, ülkemizde 4.599 TL fiyatla satılacak. 64, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri sunan Galaxy S9+'ın fiyatı ise sırasıyla 5.199 TL, 5.399 TL ve 5.699 TL olacak.

        Telefonların Enterprise Edition isimli sürümleri ise kurumlara özel özelliklerle donatılacak ve 16 Mart'ta satışa çıkacak.

        ESKİ TELEFONUNU GETİRENE 400 TL İNDİRİM

        Samsung, Galaxy S9 ve S9+ satın almak isteyen kullanıcılar için bir takım kampanyayı da devreye soktu. İyi durumdaki eski telefonlarını getirenler, yeni S9 serisine 400 TL’ye kadar indirimle sahip olabilecek.

        Samsung ayrıca yeni Galaxy S9 serisine sahip olmak isteyenlere satış noktalarında finansman desteği de sağlıyor. Kullanıcılar ister mağazalarda ister çevrimiçi olarak yapabilecekleri tüketici kredileriyle Galaxy S9 satın alabilecekler. Bu sayede telefonu kredi kartı kullanmadan taksitle almak da mümkün olacak.

        26 Şubat - 22 Mart tarihleri arasında Galaxy S9 ve S9+ alanlar (sipariş edenler), shop.samsung.com/tr adresindeki mobil aksesuar ürünlerinde kullanabilecekleri 400 TL değerinde hediye çekine sahip olacaklar.

        Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, yaptığı açıklamada "Akıllı telefon teknolojisindeki yenilikler, iletişim alışkanlıklarını da değiştiriyor. Kendini ifade etmenin yeni yöntemlerinde görsellik hep öne çıkıyor. Bu durum, tüketicinin akıllı telefon seçiminde kamerası en gelişmiş cihazlara yönelmesine neden oluyor. Tüketici görüşüne her zaman öncelik veren Samsung olarak bizler, herkesin hayalinde sahip olmak istediği kamerayı tasarladık. Benzersiz bir kamera performansı sunan Galaxy S9 ve S9+’ın Türkiye’deki son kullanıcılar tarafından çok beğenileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

        Samsung Galaxy S9 ve S9+ için önceki akşam gerçekleştirilen lansmandan yaptığımız canlı blog yayınını aşağıdan hatırlayabilirsiniz:

        Gelişmeler yeniden eskiye doğru sıralanmaktadır.

        21:12Tanıtım etkinliği sona erdi.

        21:1164, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri sunan Galaxy S9+'ın fiyatı ise sırasıyla 5.199 TL, 5.399 TL ve 5.699 TL olacak.

        21:11Galaxy S9'un Türkiye fiyatı (64 GB) 4.599 TL olarak açıklandı.

        21:10Samsung Galaxy S9 ve S9+, 25 Şubat 2018 tarihinden itibaren Türkiye'deki kullanıcılar için shop.samsung.com/tr adresinden ön siparişe sunulacak.

        21:03 TelefonlarınEnterprise Edition isimli sürümleri ise kurumlara özel özelliklerle donatılacak ve 16 Mart'ta satışa çıkacak.

        21:01 Samsung Galaxy S9 ve S9+ için ön sipariş alınmaya başlandı. Cihazlar 16 Mart'ta mağazalarda satışa sunulacak.

        21:01DJ Koh sahneye geri döndü.

        21:00 Eui Suk Cung: "Bu yılın sonunda Bixby 2.0'ı tanıtacağız. Hedefimiz tüm cihazlarda çalışması, daha akıllı olup ihtiyaçlarınızı algılaması."

        20:58 Samsung Knox, yeni Galaxy amiral gemilerini korumaya devam edecek. Kurumsal kullanıcılar, verimlilik uygulamalarına ve güvenlik özelliklerine bulut üzerinden ulaşabilecekler.

        20:54 “Samsung'da geçirdiğim 15 senede feature phone olarak bilinen ve akıllı telefona geçişi sağlayan telefonlardan akıllı telefonlara geçerek, yapay zeka, artırılmış gerçeklik destekleyen ürünleri hazırlayabiliyoruz.”

        20:53 Yazılım ve yapay zekadan sorumlu başkan yardımcısı Eui Suk Cung sahnede.

        20:51Telefonların her ikisinde de kablosuz şarj desteği mevcut.

        20:51 Çoklu uygulama desteği ile artık yatay konumda da uygulamalar arası geçiş yapılabilecek. Bu özellik daha akıcı bir hâle getirilmiş.

        20:50 Telefonların fiyatları belli oldu.Lansmanda henüz belirtilmese de, çeşitli yayıncılar Samsung'dan aldıkları bilgilere göre telefonların ABD fiyatını S9 için 790 dolar, S9+ için ise 915 dolar olarak açıkladı.

        20:49İyi bir deneyim için ses de geliştirilmiş. Bir Galaxy telefondaki en yüksek ses seviyesine çıkabilen hoparlörler kullanılmış.Hoparlörlerde AKG ve Dolby (Atmos sertifikası) imzası var.

        20:49 S9 ile ekran parlaklığı da arttı, her koşulda net ve canlı görüntü sağlayacak.

        20:48 S9 ve S9+ ekran boyları belli oldu: Samsung Galaxy S9 5,8 inç Super AMOLED ekrana sahip olacakken, büyük modeli S9+ ise 6,2 inç ekranla donatılmış.

        20:45Samsung Bixby ile ürün satın alma özelliğinin yalnızca ABD, Kanada, Çin ve Kore'de kullanıma sunulacağını açıkladı.Google ARCore destekleyen Bixby, platform ile daha fazla özelliğe kavuşacak.

        20:45Bixby henüz Türkçe desteklemiyor. Samsung Türkiye, geçen yılın sonunda geleceğini söylemişti ancak şimdilik bir gelişme yok, beklemeye devam...

        20:43 Dijital asistanBixby artık canlı tercüme özelliğine kavuşuyor. Google Tercüme'de olduğu gibi kamerayı bir metin üzerine tuttuğunuzda bunu desteklediği bir başka dile çevirebilecek.

        20:41 AR Emoji adı verilen bu özellik, kıyafet ve saç gibi detayların özelleştirilmesini sağlıyor. Üstelik iPhone X’dakinden farklı olarak sadece SMS ile değil, WhatsApp gibi popüler uygulamalarda da kullanılabilecek.

        20:39 Artırılmış gerçeklikle kameraya yeni özellikler geliyor. iPhone X'daki animoji'ye benzer bir özellik de S9 ve S9+'ta olacak. Sahnede canlı bir sunum yapılıyor...

        20:39:Kanal Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Müdür Erin Willis sahnede.

        20:35: Her iki cihaz datoza ve suya karşı dayanıklı.

        20.35S9+'da çift arka kamera yer alıyor! Bokeh efektlerine alıştık, bu cihaz da bu özellikten faydalanarak arka planı flulaştırabiliyor. iPhone X'daki gibi bu özellik fotoğraf çekildikten sonra da uygulanabiliyor

        20.34 Yavaş çekim video çekmek için için Super Slow Mo moduna geçip çekimi normal bir şekilde video kaydetmek yeterli.bu S9 ve S9+'da bulunan bu özelliğin farklı yanıise videoyu tersten de izletebilmesi.

        20:33 240 kare/saniyelik standart ağır çekimle karşılaştırıldığında ciddi bir fark görülüyor. Süper ağır çekim sadece HD (720p) çözünürlükte yapılabiliyor.

        20:32 Ağır çekim videolarıyla tanınan SlowMoGuys ekibi lansmana özel bir video hazırlamış.

        20:30Süper ağır çekim 960 kare/saniyede gerçekleşecek. Galaxy S9göz kırpmayı altı saniyede çekebiliyor.

        20:28 Galaxy S9’da bulunan görüntü işlemcisi bir önceki cihazdan dört kat daha fazla veri işleyebiliyor. Böylece düşük ışıkta görüntü oranı temizleme gibi işlemler yaparak fotoğrafın kalitesini artırıyor.

        20:28 Samsung, böylece gündüz de gece de en iyi fotoğrafları çekebileceğinizi iddia ediyor.

        20:27Samsung Galaxy S9'un kamerasında insan gözünün çalışma prensibinden esinlenildiği belirtildi. Göz bebeklerinin aydınlık ve karanlığa göre büyüyüp küçülmesi gibi, akıllı telefonun kamerası ışığa göre diyafram aralığını artırıp azaltabilecek.

        20:22Galaxy S9 ve S9+ dört farklı renk seçeneğine saihp olacak: GeceSiyahı, TitanyumGrisi,Mercan Mavisi,Lila.

        20:20Denison, Galaxy S9'da infinity display teknolojisini (sonsuz ekran) geliştirdiklerini ve 'çentik olmadan' kullanıcıya daha fazla alan sağladıklarını belirtti.

        20:19 Denison: "Akıllı telefonlar günümüzdeki en kişisel eşyalarımızdan birisi haline geldi."

        20:18 Ürün Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Justin Denison sahneye çıktı.

        20:15:Koh, "Karşınızda Galaxy S9 ve S9+ diyerek, telefonların isimlerini doğruladı ve cihazların resmi tanıtım videosu oynatılmaya başlandı.

        20:14:Koh, Samsung'un her an her yerde, tüm ışık şartlarında çevresini net bir şekilde görebilen ve temiz kayıtlat yapabilen daha yetenekli bir kamera hayal ettiklerini belirtti.

        20:14:Koh: "Geçtiğimiz yıl insanlar akıllı telefonlarını kullanarak 1,3 trilyon fotoğraf çekti. Her gün 1,5 milyar video kaydetti ve 5 milyar emoji gönderdi."

        20:11:Koh: "İnsanlar telefonlardaki tüm özellikleri kullanmıyorlar."

        20:10:DJ Koh, ilk entegre kameralı, MP3 çalarlı ve sonsuz ekranlı (uçtan uca) mobil telefonları Samsung'un ürettiğini hatırlattı.

        20:05: 20.05: Sahneye ilk olarak Samsung BT ve Mobil İletişim Başkanı DJ Koh çıktı.

        20.00:Tanıtım etkinliği başladı.

        19:57:Daha önce ortaya çıkan söylentilere göer: Samsung Galaxy S9 5,8 inç Super AMOLED ekrana sahip olacakken, büyük modeli S9+ ise 6,2 inç ekranla donatılması bekleniyor. Her iki cihaz da 2960 x 1440 piksel çözünürlükte görüntü sunacak.

        1,9 GHz çekirdek hızında çalışan ancak turbo modunda 2,9 GHz’e kadar çıkabilen Exynos 9810 işlemcisiye sahip olacak.

        S9’da 4 GB bellek, büyük modelde ise 6 GB bellek bulunacak. 64 GB dahili depolama alanına sahip olacak telefonların hafızası microSD kartlarla 400 GB’a kadar genişletilebilecek.

        19:45: Galaxy S9 ve S9+ın tanıtılacağı salondakiyerimizi aldık. Videoyu izlemek için tıklayın.

        REKLAM

        14:00:Bugüne kadar yeni Galaxy nesline dair yüzlerce söylenti ve iddia ortaya atıldı. Zaman içerisinde bunlardan bazılarının gerçek dışı olduğu anlaşılırken, söz konusu özelliklerden bazılarının ise bu akşamki tanıtımda karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ