Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung'un varisi Jay Y. Lee'nin hapis cezası tecil edildi - Teknoloji Haberleri

        Mahkemenin cezasını tecil etmesi ve Jay Y. Lee'nin bugün serbest kalması, Güney Kore'nin iş ve politik çevrelerinde şok etkisi yarattı.

        Tutuklanmadan önce Samsung Başkan Yardımcısı olarak görev alan Lee'nin serbest bırakılması, birkaç gün sonra Güney Kore ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Kış Olimpiyatları'ndan hemen önce gerçekleşti.

        Lee, geçtiğimiz yıl Güney Kore Başkanı Park Geun-hye'nin görevi bırakmasına sebep olan bir dizi yolsuzluk ve rüşvet skandalı nedeniyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Seul Yüksek Mahkemesi, Lee'nin cezasını yarı yarıya hafiflettikten sonra tecil etme kararı aldı. Karar, yolsuzluk ve rüşvet skandalına öfkeli halk tarafından hoşnutsuzlukla karşılandı.

        REKLAM

        49 yaşındaki Lee, dünyanın en büyük şirketlerinden birisinin varisi konumunda ve geçtiğimiz yılın şubat ayında tutuklanmıştı.

        Serbest kaldıktan hemensonra muhabirlere konuşan Lee, geride kalan yılda düşünmek için yeterince vakit bulduğunu söyledi ve babasını ziyaret etmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını kısa kesti.

        Samsung Group'un patronu ve Lee'nin babası Lee Kun-hee 2014 yılında kalp krizi geçirmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ