Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sanatçı Esat Kabaklı trafik kazası geçirdi - Esat Kabaklı kimdir?

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'dan Muğla'nın Fethiye ilçesine giden Kabaklı idaresindeki otomobil, Karamanlı ilçesine bağlı Kağılcık köyünde kontrolden çıkarak refüje çarptı, daha sonra karşı şeride sürüklendi.

        Kazada yaralanan sanatçı Kabaklı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince araçtan çıkarılarak Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Sol kolunda kırık olduğu belirlenen Kabaklı'nın tedavisi sürüyor.

        Bu arada, kaza ve sonrası çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasınca da kaydedildi.

        BAŞHEKİM KESKİN'DEN AÇIKLAMA

        Burdur'un Karamanlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, sevk edildiği Isparta Şehir Hastanesi acil serviste tedavi altına alındı. Başhekim Uz. Dr. Feridun Ruşen Keskin, Kabaklı'nın sağlık durumu hakkında İHA'ya açıklamada bulundu.

        Sanatçı Esat Kabaklı, Isparta Şehir Hastanesi acil serviste tedavi altına alındı. Hastaneye gelen Isparta Valisi Şehmus Günaydin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okay Karaman, Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Feridun Ruşen Keskin'den Kabaklı'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.

        Başhekim Keskin, Kabaklı'nın sağlık durumu hakkında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastamız Esat Bey, 20.45'te hastanemizin aciline başvurmuştur. Burdur'da kaza yapmış. Geldiğinde genel durumu iyi, bilinci açıktı. İncelemede sol ön kolda kırık mevcut. Sol akciğer üst lobda kontüzyonu mevcut. Yoğun bakıma aldık, takip ediyoruz. Genel durumu iyi. Yarın daha detaylı bir açıklama yaparız. Şu anda sonuçta bir travma var. Takip etmekte fayda var, bilinci açık. Kendisiyle görüştük, herhangi bir sıkıntısı yok. Gerekli müdahale yapıldı, 1 gün gözlem altında tutup daha detaylı bir bilgi verebiliriz" dedi.

        ESAT KABAKLI KİMDİR?

        Esat Kabaklı 1954 yılında Elâzığ'da dünyaya geldi. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da 1986 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını bitirdi.

        REKLAM

        Elazığ Musiki Cemiyetinde kurduğuHalk Müziği Topluluğunu uzun yıllar yönetti.

        1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T.H.M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvar Türk Halk Müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Ayrca TRT İstanbul Radyosunun T.H.M. emisyonlarında yer aldı. 1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yaptı. 1998 yılında tekrar İ.Ü. Devlet Konservatuvarına geçti. Halen bu kurumda, sanatçı öğretim görevlisi statüsünde, Türk Halk Müziği Topluluğunun Şefliğini yürütmektedir.

        Türk Halk Müziği genel repertuarına derlemeleri ile kaynak sağlayan sanatçılardan birisi olan Kabaklı, ses sanatçısı olarak yurdun pek çok yöresinde ve bu arada yurtdışında da konserler verdi.

        Oğul(1997), Kirve Memi (2000), Yalnız Türküler / Göç (2002) ve Siyah Beyaz Türküler / Sürgün(2005) adlı dört albümü bulunan Esat Kabaklı evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

        REKLAM

        Ayrıca Esat Kabaklı “Şeyhül Muharririn” Ahmet Kabaklı'nın yeğeni ve gazeteci-yazar Servet Kabaklı’nın amcaoğludur.

        ESAT KABAKLI ALBÜMLERİ

        Oğul (1997)

        Kirve Memi / Gün Gidende Ay Gelende (2000)

        Yalniz Türküler / Göç (2002)

        Siyah Beyaz Türküler / Sürgün (2005)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ