Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 20172018 eğitim öğretim yılı boyunca devamsızlık yapmayan beş öğrenci çeyrek altınla ödüllendirildi.

        Siverek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi idaresi tarafından öğrencileri okula teşvik amacıyla başlatılan çalışma sonucu, öğrencilerin devamsızlıklarında geçen yıla göre yüzde 40 oranında azalma görüldü. Sene başında okul idaresi tarafından alınan karar sonucu hiç devamsızlık yapmayan öğrenciler ödüllendirildi.

        Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp, "Biz bu amaçla çeyrek altın ödülünü ortaya koyarak öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmayı, okula devam oranlarını artırıp devamsızlık oranlarını azaltmayı hedefledik ve buna da amaçladığımız sayıya ulaştık. Sonuç olarak, bu proje ile devamsızlık yapan öğrencilerimizin de büyük bir çoğunluğunun devamsızlıkta çift haneli rakamlara ulaşmadığını gördük. Oysaki bir önceki eğitim öğretim yılında devamsızlık yapan öğrencilerimizin yüzde 88 çift haneli rakamlarda devamsızlık yapmıştı. Bu eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin yüzde 48 çift haneli rakamlarda devamsızlık yapmıştır. Bu da projemizde bizi sevindiren diğer bir sonuç olmuştur” dedi

        Ödül alan öğrenciler, okul idaresine teşekkür ederek, bu projenin tüm okullarda uygulanmasını istedi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler