Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'daki vahşette son dakika gelişmesi! Tutuklandı...

        Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, yol kenarındaki otları temizlerken, yavru köpeğin ayaklarının ve kuyruğunun kopmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen kepçe operatörü İ.M., tutuklandı.

        DHA'nın haberine göre, Sapanca Şahin Tepesi mevkisinde, çarşamba günü, hayvanları besleyen Nuray Ersoy, bacakları ve kuyruğu olmayan yavru köpeği görerek, veteriner Onur Çakmak'a götürdü. Veteriner kliniğinde ilk tedavisi yapılan köpek, İstanbul Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Bayramın birinci günü ameliyata alınan yavru köpek öldü. Köpeğin ölümü, kamuoyunda büyük üzüntüye ve tepkiye neden oldu.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Köpeğin bulunduğu yerde, dün iş makinesiyle tatbikat yapıldı. Jandarma ekipleri ise bölgede incelemelerde bulundu. Yavru köpeğin, yol kenarındaki otların temizlendiği iş makinesinin altında kalması sonucu ayaklarının ve kuyruğunun koptuğu değerlendirildi.

        TUTUKLANDI

        Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yavru köpeğin ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen iş makinesi operatörü İ.M., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen İ.M., TCK'nın 151. maddesi kapsamında tutuklandı.

        TCK 151. MADDE ŞÖYLE:

        Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

        (2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.

        "KÖPEKLERİ BESLEYENLER, SAHİPLERİOLARAK DEĞERLENDİRİLDİ"

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sapanca'da bacakları kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Dursun, ölen köpek yavrusunun bulunduğu alandaki diğer köpekleri de besleyip, tedavilerini yapan N.E. ve S.Ö.'nün, hayvanın sahipleri olarak değerlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin tedavi altına alındıktan sonra ölmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin olarak ilgili kolluk tarafından olayın muhtemelen bölgede çalışma yapan iş makinesinin otları temizlediği esnada meydana gelmiş olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine, Başsavcılığımızca verilen talimat doğrultusunda Sapanca Savcılığınca olaya ilişkin soruşturma başlatılmış ve olayın meydana geldiği yerde çalışma yürüten kepçe operatörü İ.M.'nin olayın şüphelisi olarak gözaltına alındığı belirtilmiştir. Soruşturmaya konu olayda, ölen köpek yavrusunun bulunduğu alandaki diğer köpekleri de besleyip, tedavilerini yapan N.E. ve S.Ö. isimli şahısların, ölen köpek yavrusunun sahipleri oldukları değerlendirilerek, müşteki sıfatıyla ifadelerine başvurulmuş, müştekilerin de ifadelerinde olayı gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilen şüpheliden şikayetçi olduklarını belirtmeleri üzerine 16 Haziran tarihinde gözaltına alınan kepçe operatörü İ.M. isimli şüphelinin Sapanca Savcılığı'na sevk işlemi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet savcılığında ifadesinin alınmasına müteakip, 'Mala Zarar Verme, sahipli hayvanın öldürülmesi ve işe yaramayacak hale getirilmesinden' dolayı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden tutuklama talebinde bulunulmuş olup, Sapanca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli İ.M.'nin sorgusu yapılarak tutuklanmasına karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca tahkikata devam edilmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ