AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Cüneyt Karaarslan

AK Parti Adana Çukurova Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1964
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Doktor
EMAIL cuneyt@cuneytkaraarslan.com.tr

Adana, 1964 doğumlu olan Cüneyt Karaarslan evli ve iki çocuk babasıdır. 1980’de Adana Yeni Liseyi başarıyla bitirmesinin ardından 1981 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanmıştır. Ancak ideallerini gerçekleştirme amacıyla tekrar sınava girerek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış ve üstün başarıyla 1988de Çukurova Üniversitesi Tıp Birincisi olarak mezun olmuştur.

Mardin Kızıltepe Peşmerge kampı çalışmalarından sonra, G.Antepteki ihtisasın ardından seçme sınavında Türkiye üçüncüsü olarak Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinde üst ihtisas hakkı kazanmıştır. 13 uluslararası yayın ve 30 ulusal makale ile çerçevelenen başarılar ile birlikte Demokratik Kongo cumhuriyetinden İstanbula kadar geniş yelpazedeki sosyal sorumluluk çalışmaları da bulunmaktadır.

Bunlara paralel olarak Fransa ve Amerikada deneyim ve eğitim düzeyini arttıran Sn. Karaarslan’ın Irak mülteci kampından, Amerikaya kadar uzanan çok sayıda vaka deneyimi vardır. Akademik yıllar itibariyle başlayan gurur tablosunda Tübitak, YÖK, TOEFL gibi alanlarda birincilikleri ve ödülleri de yer almaktadır.

Halen Çukurova üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon ABD’de yüksek lisans öğrencisi olması, Sayın Karaarslan’ın gelişime ve öğrenmeye açık bir yapıda olduğunun en önemli göstergesidir.

Siyasi yaşamına AK parti Adana İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu üyeliği ile başlayan Cüneyt Karaarslan, Yüreğir ve Çukurova İlçe Koordinatörlüğü göreviyle devam etmiştir. 2011 yılı milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Adana Milletvekilliği aday adayı olmuştur.