AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Memet Yula

CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1959
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ İş Adamı
EMAIL memetyula@hotmail.com
WEB SİTESİ www.memetyula.com.tr/

1959 Erzurum Doğumlu. Evli, 1 çocuk babası ve üniversite mezunu iş adamıdır. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Halk Dansları seçici kurul üyesi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsilci oldu. Halkbilimi alanında çeşitli konularda araştırmalarda bulundu. Ankara’nın yöresel kültürü içerikli “ANKARA” adında, iki araştırmacı arkadaşı ile birlikte hazırladığı 2001 yılında yayınlanan kitabı bulunmaktadır. CHP Gençlik Kolu yöneticiliği ve başkanlığı, 1995 – 1998 yılları arasında CHP Ankara il yöneticiliği ve il eğitim sekreterliği görevlerini üstlendi. Aynı dönem “Parti İçi Eğitim Çalışmaları” adıyla bir kitap hazırladı.

1999 yılında CHP Ankara 1. Bölge milletvekili adayı olarak önseçimle 4. sırada yer aldı. 1999 yılında yapılan olağanüstü kurultayda Sayın Altan ÖYMEN Genel Başkanlığında Parti Meclisi üyeliğine seçildi, çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2000 yılında Sayın Deniz BAYKAL’ın yeniden genel başkanlığa gelmesiyle yapılan olağanüstü kurultayda Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

2002 yılında Sayın Murat KARAYALÇIN’ın Genel Başkanlığında SHP kurucu üyeliği, SHP Genel Saymanlığı ve SHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Etimesgut Belediye Meclis Üyeliği görevlerine seçildi. Halen bu görevleri sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ve Etimesgut Belediye Meclisi’nde Hukuk Tarifeler Komisyonunda görev yapmaktadır. 2012 yılında Etimesgut İlçe Başkanlığına önce atanarak, ardından yapılan ilçe kongresinde seçilerek ilçe başkanlığı görevini üstlendi. Temmuz 2013 yılında CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı oldu.