AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Süleyman Çelik

AK Parti Bursa Yenişehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1958
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Mühendis
EMAIL suleymancelik@yenisehirteknikmuhendislik.com

1958 Yenişehir doğumluyum. Orta ve Lise eğitimimi Yenişehir'de tamamlayarak 1976'da girmiş olduğum Gazi Üniversitesi'nden 1981 yılında Elektrik Mühendisi olarak mezun oldum.
Askerlik görevimi , yedek subay olarak 1983 Ağustos'unda tamamladım.
1984 yılında Bayındırlık Bakanlığı DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü 12. Teknik Şube'de bir yıllık kamu deneyimim oldu. 
Serbest meslek hayatıma, 1984 yılı sonunda kendi ilçem olanYenişehir'de başladım. Halen, enerji sektöründe, bölgem ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren iki ayrı şirketimin yönetim kurulları başkanı olarak ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Siyasi Hayatımda ;

1989 yılı Refah Partisi Yenişehir İl Genel Meclisi adaylığı ile başlayarak, sırasıyla Belediye Meclis Üyeliği, İlçe Başkanlığı, Belediye Başkan Adaylığı ve Bursa Milletvekili Adaylığı gibi değişik kademelerde görev alarak hizmet ettim. Seçimlerden sonraki süreçte, ilçemizde sivil toplum kuruluşları ile olan birlikteliğimizin getirisi olarak, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde, bir dönem meclis üyeliği ile son iki dönemde de Meclis Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Yine, sivil toplum kuruluşlarından olan Müsiad Bursa Şubesi'ne, 1996 yılında üye oldum ve dernek bünyesindeki çalışmalarımı halen devam ettirmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım