Yukarı

Ali Cumhur Taşkın

AK Parti Mersin

DOĞUM YILI 1967

1967 yılında Tarsus'un Cinköyünde dünyaya geldi. İlk,orta ve lise tahsilini Tarsus'ta tamamladı. 1988 yılında İ.Ü Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Çamlıyayla Orman İşletme Şefliğinde Mühendis olarak çalışmaya başladı. 1988 Aralık - 1990 Mart arası Yedek Subay olarak askerlik görevini yaptı. 1991 yılında İ.Ü Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimine başladı. Tarsus Orman İşletmesinde Orman Yangınları ve Önleme Tedbirleri konulu Yüksek Lisans tezini hazırlayarak Orman Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

1991-1992 yıllarında Tarsus Orman İşletmesinde mühendis olarak çalıştı. 1992 yılında Ankara Orman Bölge Müdürlüğünde mühendis olarak memuriyete başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı.

2001 yılında MEMURSEN konfederasyonuna bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikasının (TOÇBİR SEN) kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğünde Koruma Şube Müdürlüğü yaparken Şube Müdürü görevini bırakarak 2003-2005 yıllarında TOÇBİR SEN sendikasının genel başkanlığını yaptı.

Mersin İlçelerini ve Köylerini Kalkındırma Birliği Derneğinin Genel Başkanlığını yürütmekte. Orman Mühendisleri Birliğinin Genel Sekreterliğini yapmaktayım.

Orman Genel Müdürlüğü Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Başkanlığında Yüksek Mühendis olarak çalışmakta iken 23. dönem Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Aday gösterilemediği için tekrar memuriyete döndü. Orman Genel Müdürlüğü Yangınla Mücadele Daire Başkanlığında yüksek mühendis olarak çalışmakta iken 26. Dönem milletvekilliği aday adaylığını için tekrar istifa etti.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.