Yukarı

Barış İşbilen

CHP Antalya

DOĞUM YILI 1978

17 Nisan 1978 yılında sol görüşlü ve Atatürkçü bir ailenin 3 çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. 1.5 yaşında yapılan yanlış aşı nedeniyle çocuk felci ile tanıştı ve bedensel engelli olarak hayatın engelleriyle bebek denecek yaşta karşı karşıya geldi.

Ortaöğretimin sonuna kadar Diyarbakır'da yaşayan Barış İşbilen lise öğrenimine Karabük'te başladı ve Bartın'da tamamladı.

"Engelleri Kaldıralım, İktidara Koşalım" şiarının doğmasına zemin hazırlayan direnme felsefesi sayesinde, geçirdiği onca operasyon ve yatağa mahkumiyetine rağmen ideallerinden vazgeçmedi, üniversite sınavına çok zor fiziksel koşullarda hazırlandı ve Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim-öğretim hayatını tamamladı.

Memuriyet hayatına 2004 yılında başlayana kadar ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde nefer olarak yer alan Barış İşbilen, hayatta karşılaştığı tüm zorluklara savaşmaya " Engelleri Kaldıralım, İktidara Koşalım" şiarıyla Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili A. Adayı olarak devam etmektedir.

* Genel Seçim 2015 verileri Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmaktadır.